In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Muren spuitwerk strak laten uitvoeren door latex spuiter

Ben jij toe aan een nieuwe look in je huis? Je bent niet de enige. Zeker in de tijd dat nu we nu met corona veel tijd thuis doorbrengen, zijn veel mensen toe aan een frisse wind door de woning. Een nieuwe look kan een nieuwe, leuke sfeer in huis brengen. Veel mensen denken dan direct aan het verkopen van het hele meubilair en op zoek naar een nieuwe bank, tafel en tv meubel, maar er zijn makkelijkere en goedkopere opties. Wat veel verschil maakt, is een nieuw likje verf aan de muur. Door de muren (en misschien ook wel de plafonds) opnieuw te verven, kan je huis al een hele frisse look krijgen. De grote vraag is, ga je dit zelf doen of huur je een verfspuiter in? Wij adviseren dat laatste.

Voordelen van muren laten spuiten

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen er voor kiezen om hun muren te laten spuiten. Het grootste voordeel? Je hoeft het niet zelf te doen en met de hulp van een vakman ben je verzekerd van een prachtig eindresultaat. Een verfspuiter komt namelijk voorafgaand aan de klus bij jou op locatie kijken naar de ruimte. Samen met jou bepaalt hij de manier waarop hij het gaat aanpakken en doet hij je een goed voorstel. Een verfspuiter doet het hele proces voor je, dus inclusief afplakken en opruimen. Zo kun jij je energie stoppen in andere belangrijke zaken.

Hoge kwaliteit

Een verfspuiter werkt vaak met een airless verfspuit. Een airless verfspuit is een apparaat dat grote volumes verf heel gelijkmatig kan verdelen en spuiten op een muur of plafond. Het spuiten van verf gaat veel sneller dat het traditioneel schilderen met roller en kwast. Naast het feit dat het sneller gaat, is het resultaat vaak ook oogstrelend mooi. Doordat je zonder kwast of roller werkt, heb je geen kans op lelijke strepen of banen op de muur, maar wordt het een mooie, egale muur. Een lust voor het oog.

Lagere kosten dan traditioneel schilderwerk

Omdat hiermee veel tijd gewonnen wordt, valt de prijs vaak ook lager uit voor je. De kosten van verf spuiten variëren van 7 tot 9 euro per vierkante meter, afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je wil laten voorzien van een nieuwe laag verf. Twijfel je of dit iets voor jou is? Neem dan contact op met een verfspuiter en ga samen bekijken wat voor jou de beste optie is. Onze ervaringen met verf spuiten zijn echter fantastisch, en we zijn zeker niet de enige die dat vinden. Succes met het muren spuitwerk!