In en Out Living
Image default
Bedrijven

Wil jij perilex laten aansluiten? schakel dan Elektricien in de buurt in

Het is nodig om een perilex systeem te gebruiken als je wilt koken op keramiek of inductie. Dit komt omdat doordat dit soort kookplaten veel energie gebruiken en daarom niet op een standaard groep in de groepenkast kan worden aangesloten. Een enkele groep kan maximaal een vermogen van 3.680W leveren. Samen gebruiken alle kookzones op de kookplaat al bijna 6000 tot 7400W. Een perilex wandcontactdoos en een perilex stekker zijn nodig als je een perilex systeem wilt gebruiken voor een kookplaat. Als je niet de juiste aansluiting hebt in de meterkast dan kan dit worden aangepast door Elektricien in de buurt. 

Hoe worden perilex aansluitingen gemaakt

  1. Als eerste moet alles spanningsvrij worden gemaakt. Dit wordt gedaan door de hoofdschakelaar om te zetten of de installatieautomaat om te zetten.

  2. Strippen van aders. Het strippen van aders wordt gedaan als dat nodig is. BIj het strippen van aders wordt het snoer ontmanteld met een verstelbaar kabelmesje zoddat de losse aders zichtbaar worden.

  3. Als derde stap wordt de wartel geplaatst als dat nodig is. De wartel wordt dan op de kabel geschoven. De wartel is er zodat de wandcontactdoos waterdicht is 

  4. Als vierde stap worden de draden aangesloten. Op de wandcontactdoos worden de draden in de aansluitingen geschoven. Na het plaatsen van elke ader worden de schroefjes voorzichtig op het wandcontactdoos geschroefd

  5. Als vijfde stap wordt de wandcontactdoos in de perilex inbouwdoos geschroefd

  6. Als laatst wordt de spanning weer ingeschakeld, zodat je er gebruik van kunt maken

Waarvoor is een perilex aansluiting?

Met een perilex aansluiting kunnen Elektrische aansluitingen worden gerealiseerd die geschikt zijn voor een hoog vermogen. Je kunt hierbij denken aan kookgroepen, stopcontacten, krachtstroom en stekkers. Van de perilex is er een 16A en een 25A uitvoering. Meestal wordt een 16a aansluiting gebruikt voor thuissituaties. Als jij een perilex wil laten aansluiten in je huis schakel dan Elektricien in de buurt in. Elektricien in de buurt is gespecialiseerd in het aansluiten van perilex. Elektricien in de buurt installeert dagelijks perilex en daardoor hebben ze veel ervaring opgebouwd. Twijfel dus niet om Elektricien in de buurt in te schakelen, de klus wordt goed en snel geklaard.