In en Out Living
Image default
Bedrijven

Wat zijn de nieuwe trends in grafmonumenten?  

Vergeleken met enkele jaren geleden verloopt een uitvaart helemaal anders. Waar vroeger veel aandacht werd geschonken aan traditie, wordt een begrafenis tegenwoordig steeds persoonlijker. Zwarte kleding was niet weg te denken, terwijl men nu steeds vaker voor de lievelingskleur van de overledene kiest. Ook vindt het afscheid steeds minder vaak in een rouwcentrum plaats. Er wordt gekozen voor een plek waar de overledene vaak kwam, zoals een sportveld of zelfs een kroeg.
Ook de grafmonumenten worden steeds persoonlijker. Gaat het nu om symbolen, boodschappen of andere aandenkens, alles kan tegenwoordig. Wij bij Andersgedenkmonument maken unieke gepersonaliseerde gedenkmonumenten. We luisteren in een persoonlijk gesprek naar uw wensen en zorgen ervoor dat deze volledig in het monument weerspiegeld worden.

Een gepersonaliseerd grafmonument

Verliest u een speciaal iemand in uw leven, zal u deze persoon op een bijzondere manier willen herdenken. Dit kan op veel mooie en unieke manieren, maar een gepersonaliseerde grafmonument is toch wel echt speciaal. Een grafmonument is immers een blijvende herinnering, waarin u uw emoties op een speciale manier kan weergeven. Ons team zal daarom met u meedenken hoe uw wensen het best tot een mooie herinnering omgevormd kunnen worden. Dit zal voor iedereen op anders zijn, waar de ene persoon een klein symbool wil toevoegen aan het monument, zal de andere hele gedichten of zelfs een dierbare foto op het aandenken willen plaatsen.

Het materiaal bepaalt de stemming

Een juiste materiaalkeuze draagt voor een groot deel bij tot de uitstraling van het monument. Wij werken met een uitgebreid assortiment aan materialen. Vroeger werden grafstenen bijna altijd uit marmer of kalksteen gemaakt. Het nadeel van dit materiaal is dat hier heel wat onderhoud bij komt kijken, algen en mossen hebben er namelijk nogal snel vat op. Vanwege de duurzaamheid wordt er daarom ook meestal voor natuursteen gekozen. We werken met enorm veel soorten natuursteen, waardoor er veel mogelijkheden zijn qua kleur en structuur. Het juiste materiaal kan zo de kleur van het leven van de overledene als het ware symboliseren.

Kies voor het moderne glas

Heel modern is de keuze voor roestvrij staal of glas. De staalkleur van RVS geeft een stoere elegante uitstraling aan het monument. Dit duurzaam materiaal kan heel nauwkeurig afgewerkt worden, waardoor uw persoonlijke wensen perfect tot een helder beeld omgevormd kunnen worden.
Tegenwoordig wordt er tenslotte heel vaak voor glas gekozen. Glas biedt ontzettend veel mogelijkheden en is goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Perfect te combineren met andere materialen, is er ontzettend veel ruimte om verschillende stemmingen en emoties uit te beelden.
Wil u graag iemand speciaal op een unieke wijze herdenken? Contacteer ons nu en we denken graag met u mee om tot het gepaste herdenkingsmonument te komen.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/