In en Out Living
Image default
Bedrijven

Waarom een raamhor niet mag ontbreken in je woning

Een raamhor is eigenlijk onmisbaar en dan vooral in het voorjaar en zomer. Er zijn een aantal redenen waarom een raamhor niet mag ontbreken in je woning. Niet alleen om te voorkomen dat je s, nachts niet kan slapen van de muggenoverlast. Maar het helpt ook heel goed voor mensen die kampen met een allergie zoals hooikoorts.

Geen zoemende muggen in de slaapkamer

Een van de belangrijkste redenen om een raamhor te nemen is om te voorkomen dat je overlast krijgt van muggen. Het is vast heel herkenbaar in de zomer wil je lekker gaan slapen en heb je de ramen open en voor je het weet heb je last van muggen die rond je oren zoemen. Daarnaast kunnen ze nog steken ook en zit je met van die jeukende muggenbulten. Wil je lekker rustig kunnen slapen maar wel het raam open laten? Dat kan door het plaatsen van een raamhor blijven de muggen op afstand en kunnen ze niet je slaapkamer binnendringen.

Ter voorkoming van vliegen in huis

Waarom een raamhor niet mag ontbreken in je woning? Omdat het naast muggen ook andere insecten buiten de deur houdt. Denk maar eens aan vliegenoverlast in huis. Niet fijn als je wil gaan eten en je moet constant de vliegen wegslaan van het eten. Bovendien is het ook niet echt smakelijk. Iets gaan eten waar net de vliegen op hebben gezeten. Met een raamhor voorkom je dat vliegen toch je huis weten te betreden. Vliegen zijn niet in staat om door de kleine gaatjes van een raamhor te kruipen. Dit helpt echt heel goed om muggen en vliegen overlast te voorkomen.

Het helpt ook goed bij hooikoorts

Ben je gevoelig voor stuifmeel of echt allergisch voor pollen? Ook dan kan een raamhor een slimme oplossing zijn. Een raamhor bestaat uit minuscule kleine gaatjes. Deze kleine gaatjes zijn in staat om stuifmeel vast of tegen te houden. Dit voorkomt ook dat alle pollen en stuifmeel door je huis gaan rond waaien of zweven. Dit laatste is nu net waar je niet op zit te wachten. Door de rondzwevende stuifmeeldeeltjes krijg je juist meer last van je allergie of hooikoorts. Daarom is zeker voor iemand met een allergie een raamhor echt iets wat niet mag ontbreken in de woning. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van een raamhor? Kijk rustig een keer rond op internet en vraag eventueel om wat extra informatie over bijvoorbeeld afmetingen en montage.

 

Bron: Atmyhome.nl