In en Out Living
Image default
Beauty en verzorging

Veel leren bij een pedicure opleiding

Een professionele pedicure opleiding is ideaal wanneer je de kneepjes van dit vak wilt leren. We kunnen niet genoeg pedicures hebben, het is belangrijk dat mensen hun voeten in een goede conditie zijn. Zonder je voeten kom je nergens. Ze hebben dan ook veel te verduren waardoor ze hier en daar wel wat extra verzorging kunnen gebruiken. Wanneer je een pedicure opleiding volgt zal je mensen kunnen helpen met het verzorgen van hun voeten en eventuele vervelende kwaaltjes verhelpen. Als rol van een pedicure kan je veel mensen blij maken. Om een goede pedicure te zijn is dus ook een goede opleiding van belang. Tijdens de opleiding zal je alle kneepjes van het vak leren.

De intensiteit van de opleiding

De pedicure opleiding doe je niet zo maar, er wordt wel van je verwacht dat je je goed zult inzetten. De totale opleiding duurt een jaar, dat is dus niet zo heel erg lang. Je hoeft meer eens in de week voor een dagdeel naar school, dit zal meer drie uur zijn. Er zijn ook vaste lestijden, van 09.00 tot 12.00 of van 19.00 tot 22.00. Zo kan je de pedicure opleiding makkelijk combineren met je dagelijkse leven. Er wordt verwacht dat je huiswerk hebt waar je iedere dag 1 á 3 uur mee bezig zult zijn. Qua vakanties hanteren we de kerst- en de zomervakantie.

De examens

Wanneer je een pedicure opleiding volgt zal je uiteraard ook examens moeten doen. Pas als je deze voldoende hebt afgerond kan je jezelf een echte pedicure worden. Er is een bepaald traject voor het doorlopen van deze examens. Deze hanteren wij dan ook zodat je met succes de pedicure opleiding kan voltooien. Voor meer informatie over hoe de examens worden afgenomen kan je een kijkje nemen op onze site. Hier kan je meer uitleg vinden.