In en Out Living
Image default
Gezondheid

Traumaverwerking een moeilijk proces

Mensen die een trauma hebben gehad door een zware gebeurtenis in hun verleden, kunnen hier erg veel last van hebben. Een moeilijke traumaverwerking is erg zwaar voor een mens. Het is in dat geval erg belangrijk dat zo’n iemand hulp krijgt van organisatie die hier mee om weten te gaan. En vaak goede trainingen hebben voor het gedrag en emotie wat ontstaat door een trauma. Er zijn veel trainingen en coach programma’s voor veel soorten gedrag. Daarnaast helpen goede gesprekken met deze mensen ook om zo te helpen het een plekje te geven. Op deze manier vinden mensen rust en kunnen hun leven weer oppakken. 

Wat is een trauma

Een trauma zijn een of meerdere gebeurtenissen die zijn gebeurd in het verleden, waar mensen in het dagelijks leven er veel last van kunnen krijgen. Doordat ze er aan herinnert worden in het dagelijks leven. Doordat ze bijvoorbeeld een ernstig ongeluk hebben gehad, of zijn misbruikt en dit nooit echt een plekje hebben kunnen geven. En hierdoor veel stress hebben en veel emoties hebben in bepaalde situaties. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in buien, mensen worden agressief of juist erg emotioneel. Of krijgen nare dromen in u hun slaap. En krijgen dus veel sociale problemen en kunnen zich niet focussen op bijvoorbeeld hun werk. 

Wat komt er bij traumaverwerking kijken?

Er wordt zoveel mogelijk de oorzaak aangepakt en de juiste therapie gezocht om deze te verhelpen. Zo leer je goed om te gaan met emoties en bepaalde gedraag wat ontstaat door een bepaalde opwelling. En helpen de trainingen en therapie om angsten weg te krijgen en je leven weer op te pakken. Als therapie goed aanslaat voel je vaak al veel beter en meer zelfverzekerd en slaap je beter. En denk je vaak mindere aan die ene gebeurtenis en ben je weer beter in het omgaan met mensen.