In en Out Living
Image default
Gezondheid

Check je elektrische boiler elke 2 jaar.

Check je elektrische boiler elke 2 jaar.

Een elektrische boiler is een handig apparaat dat het sanitaire water in je woning op een snelle manier verwarmt.

De meeste elektrische boilers hebben een laag energieverbruik en ook voor de aanschafprijs van een elektrische boiler hoef je niet te laten.

Maar net als bij een gas boiler zul je ook een elektrische boiler moeten onderhouden om er zo lang mogenlijk plezier aan te beleven en de elektrische boiler zijn werk goed kan blijven doen. 

De anode in een elektrische boiler bijvoorbeeld (indien aanwezig) moet dan vervangen worden en de boiler moet schoongemaakt worden, er zal namelijk altijd wel wat kalkafzeting zitten in je boiler.

Kalkaanslag is het gevolg van een te hoge waterhardheid. Deze waterhardheid is afhankelijk van de bodem waar het water uit afkomstig is.

Net als het koffiezetapparaat en de waterkoker moeten boilers daarom regelmatig worden ontkalkt.

Kalkaanslag in je boiler verstopt de leidingen, veroorzaakt roest, verhardt de dichtingen en kan lekkages veroorzaken.

Bovendien verliezen boilers met kalkaanslag rendement omdat de warmteproductie verminderd wordt, het werkt als een issolatielaag. Hierdoor verbruikt het toestel meer energie om het water op te kunnen warmen.

1 mm kalkaanslag zorgt al voor gemiddeld 10% meer energieverbruik, 5 mm kalkaanslag voor 25% en 12 mm zelfs voor 60% meer energieverbruik.

Ontkalking brengt het systeemrendement van de boiler weer op peil.

Bovendien; je bespaart energiekosten, het risico op oververhitting, snelle slijtage en lekkages en zacht water zorgt voor een zachte, soepele huid, glanzende haren en voorkomt irritaties bij het scheren.

Heeft je oude gas boiler het ondanks alle goede zorgen toch begeven en ben je op zoek naar een nieuwe? Dan kies je, zeker met het oog op de energietransitie nu voor een elektrische boiler. Op zoek dus naar zo’n elektrische boiler en dan graag voor een zacht prijsje en een modelletje die precies past bij jouw persoonlijke situatie. Maar hoe weet je wat voor jou nou de beste keuze is?

De website van elektrischeboiler.eu heeft hier iets op gevonden. Op deze website kun je namelijk gebruik maken van een online boiler calculator.
Vul je gegevens in en hop, er rolt een advies op maat voor je uit.

Zo kun je dat ook doen met de juiste keuze voor een elektrische cv ketel, de kans is natuurlijk vrij groot dat die ook aan vervanging toe is en je bent toch al lekker bezig, dus meteen doorpakken dan.

Op de website van elektrischeboiler.eu is zeer veel keuze aan elektrisch aangedreven apparatuur. Close-in/up boilers van 5, 10 of 15 liter, hebben een isolatiewand van het allernieuwste polyuretaanfoam en een buitenwant van kunststof. Grotere boilers zijn voorzien van een metalen buitenwand en zijn verkrijgbaar tot maar liefst 2000 liter.

Dankzij de goede isolatie bij deze boilers blijft het water enorm lang warm en bespaar je ook meteen op de energiekosten.

Er zijn tevens boilers te koop die computergestuurd zijn, deze boilers regelen zelf wanneer het nodig is om het water bij te verwarmen.
Dit is niet constant nodig namelijk. En ook dit draagt weer bij aan de energiebesparing.

 

 

 

 

De elektrische boilers zijn door het gebruik van de beste materialen voorzien van het hoogsthaalbare energielabel op dit moment; een label A of B. 
Er zijn modellen bij met een dubbele tank, plat uitgevoerd met titanium versterkte binnenketel en een geringe diepte van maar 25cm.
Hierdoor passen deze boilers vaak gewoon in een kastje, maar ze zijn zo mooi vormgegeven dat je ze ook gewoon in het zicht kunt hangen. 

Ga eens kijken op de website van elektrischeboiler.eu en laat je verrassen door de lage prijzen en grote aanbod.

https://elektrischeboiler.eu/