In en Out Living
Image default
Gezondheid

De gevaarlijkste dieetschema’s

Heb jij behoefte aan afvallen? Dan is een professioneel dieetschema vaak een goede keus. Hierbij garandeer je dat je op een veilige en gezonde manier gewicht verliest. Echter zijn er ook mensen die het heft in eigen hand nemen. Dit brengt absoluut gevaren met zich mee, er staan namelijk een hoop schema’s online waarbij voedingsdeskundigen hun vraagtekens hebben. Hieronder lees je de 3 gevaarlijkste dieetschema’s.

Het voor de gek houden van de maag

Een van de gevaarlijkste diëten op de markt is het katoenen-balletjes-dieet. Alhoewel de naam het al verklapt, is een beetje uitleg geen overbodige luxe. Hierbij worden katoenen balletjes in sap gedoopt, waardoor ze makkelijk op te eten zijn. Eenmaal in de maag zetten ze zich uit en veroorzaken ze een vol gevoel, waardoor je minder zult eten en dus uiteindelijk ook gewicht zult verliezen. Echter beginnen hier ook tevens de problemen. De katoenen balletjes kunnen je darmen verstoppen en zorgen er tevens voor dat je weinig tot geen voedingsstoffen binnen krijgt.

Het overslaan van de helft van de week

Een bekende variant is het militaire dieet. Dit wordt ook wel het 3 dagen dieet genoemd. Hierbij worden er 3 dagen nauwelijks gegeten, en 4 dagen normaal. Hierdoor komt je maag in een crash, en verliest je lichaam zijn natuurlijke ritme. Afvallen is hierbij vrijwel gegarandeerd, maar enkel in een hele korte termijn. Verder levert het slechte eetgewoontes op en kan het dus gevaarlijk zijn.

Het delen van voedingsstoffen

Het laatste dieet is in veel landen illegaal, waaronder Nederland. Toch zijn er plekken waar dit dieet gewoon toegestaan is. Het betreft het lintwormdieet. Deze variant is extreem gevaarlijk en in uitzonderlijke gevallen zelfs dodelijk. Het eitje van een bestaande lintworm wordt opgegeten waardoor er uiteindelijk een nieuwe in je darmen zal groeien. Dit beest kan tot 25 jaar oud worden en wordt met regelmaat 20 meter lang. Hij neemt het gros van de voedingsstoffen op waardoor je uiteindelijk af zult vallen. Echter kan het er heel snel voor zorgen dat er veel te weinig voedingsstoffen binnenkomen. Een operatie is vaak vereist om een lintworm in vergevorderd stadium te verwijderen.

https://dieetschema.nl/