In en Out Living
Image default
Dieren

LED Verlichting voor in broedkooien

Stel, je wilt beginnen met het houden van bijvoorbeeld een bepaalde diersoort. Allereerst dien je natuurlijk rekening te houden met het aantal waarmee je wilt gaan beginnen, en daarnaast hoeveel erbij passen mocht je ze willen kweken. Bij bijvoorbeeld konijnen of andere dieren is dit niet anders als bij vogels. Je wilt natuurlijk dat de dieren aan niets ontbreekt, ze zich veilig voelen en de temperatuur in de betreffende broedkooi nagenoeg hetzelfde blijft. Los van deze aspecten is de verlichting een zeer belangrijk onderdeel, niet alleen voor de mogelijke temperatuurverschillen, maar ook voor het dagritme van je diersoort.

Ledverlichting voor in broedkooien

De verlichting voor in broedkooien bestaan uit allerlei soorten en maten. Vroeger werd daar veelal een simpele gloeilamp of zelfs Tl-verlichting voor gebruikt. Het nadeel hiervan is dat de temperatuur daardoor nooit de gewenste periodieke hoeveelheid aan warmte zal afgeven, sterker nog, het wordt eigenlijk te warm vlakbij de verlichting en kan daarnaast nog gevaarlijk zijn. Ook heb je met bedradingen te maken en moet alles zorgvuldig worden weggewerkt, kortom, een hoop gedoe met weinig resultaat. Gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk ledverlichting!

Dit soort licht is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te instaleren. Het is daarnaast een veilig product dat nooit te warm zal worden. Ook zijn de ledjes stukken kleiner dan gewone lampen waardoor er genoeg ruimte overblijft en het beter weg te werken is in de betreffende broedkooi.

Toepassing, de mogelijkheden

Led verlichting voor broedkooien zijn zeer energiezuinig en makkelijk te instaleren zonder het gedoe van kabels. Ook gaat led verlichting veel langer mee dan normale lampen. Het is eveneens mogelijk om er een dimmer aan te bevestigen die gemakkelijk in te stellen is voor heel het jaar. Zo bouwen de betreffende dieren voor de kweek een uitstekend dag -en nachtritme op. Het uiteindelijke resultaat is een goede gezondheid voor je dieren, en daarmee ook beter voor de kweek.

De voordelen op een rijtje

Mocht je nog twijfelen over ledverlichting voor in je broedkooi, dan sommen wij van Birdsupply hier graag nog even een aantal pluspunten op!

  • Zuinig in energie
  • Weinig ruimte voor nodig
  • Geen gedoe met kabels
  • Makkelijk aan te sluiten
  • Geen warmteontwikkeling en minder CO2 uitstoot
  • Veel extra opties zoals dimlicht, waterproof, kleur e.d.
  • Scherp geprijsd

En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Kortom, eenmaal een ingerichte broedkooi is pas compleet met ledverlichting. Meer gemak en meer ruimte!

https://www.birdsupply.nl/