In en Out Living
Image default
Bedrijven

Tips voor het uitkiezen van de perfecte bank

Een bank is vaak een van de grootste en duurste meubelstukken die de meeste van ons kopen wanneer we ons huis (opnieuw) inrichten. Bovendien vormt een bank vaak het middelpunt van de hele inrichting en brengen we er veel van onze tijd op door. Het is dé plek waar we helemaal tot rust kunnen komen. Daarom is het zo belangrijk een juiste bank te kiezen. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste bank kiest? Lees snel verder en ontdek hoe je de perfecte bank kan uitzoeken!

Analyseer de ruimte

De grootte van de bank is een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een bank. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat de bank in de beschikbare ruimte past. Maar dit is niet alleen een kwestie van wegen en meten, je moet ook kijken naar de verhoudingen van de kamer om te zorgen voor een compleet plaatje. Een lage bank kan bijvoorbeeld verloren gaan in een ruimte met een hoog plafond, waardoor je veel beter kan kiezen voor een hoog model. Denk er dus goed over na wat voor ontwerp het beste past in jouw woonruimte. Een echte aanrader is de site van Sissy-Boy, waar je banken vindt in alle soorten en maten.

Stijl & uiterlijk

Er zijn enorm veel factoren die het uiterlijk van een bank bepalen: de vorm, de kleur, de stof, wel of geen pootjes en nog veel andere details. Om de beste look te  vinden, moet je niet enkel denken aan de stijl van de kamer, maar ook of je wilt dat de bank opvalt of juist opgaat in de rest van je interieur. Als je regelmatig je huis een andere inrichting wilt geven, is het vaak handiger te kiezen voor een neutrale optie. Zoals een grijze hoekbank, die je bijvoorbeeld eindeloos kunt combineren met verschillende sierkussens in allerlei kleuren en patronen. Extra tip: neem een kijkje op de webshop van Sissy-Boy voor trendy kussens of dekens!

Praktische elementen

Heb je bijvoorbeeld een huishouden met kinderen of huisdieren, is het altijd handig om te kiezen voor bekleding die makkelijk kan worden schoongeveegd. Zoals bijvoorbeeld licht leer of een strak geweven stof en sla een kwetsbaardere materiaal als fluweel over. Daarnaast maskeert een donkere kleur bank ook eerder vlekken dan een lichtere variant. Nog makkelijker, ga voor een afneembare hoes! Deze kunnen namelijk gemakkelijk in de was gegooid worden of vervangen worden wanneer dat nodig is.

Het kiezen van een bank kan soms toch nog lastig blijven. Kun je geen keuze maken? Maak dan eens een moodboard, en speel met verschillende kleuren, vormen en stoffen. Of neem een kijkje op de website van Sissy-Boy, waar je gegarandeerd de perfecte bank kan vinden!