In en Out Living
Image default
Financieel

Litecoin versus andere cryptocurrencies

Litecoin is een relatief nieuwe digitale valuta die is gecreëerd door een ondernemer die bekend staat als Litecoin

Creator Chartered valuta-automaten. Litecoin werd echter het dominante merk in veel verschillende cryptocurrencies als eind 2009, hoewel uiteindelijk concurrenten zoals Peercoind overnamen. LTC trekt zich momenteel achter bij Bitcoin als de zevende grootste virtuele valuta per marktvolume, evenals de vierde meest verhandelde virtuele valuta op het Worldwide Web. Deze dominantie heeft de mededinging tussen litecoïne en andere virtuele valuta veroorzaakt, en er zijn verschillende litecoïne-nadelen gewezen.

 

Een van de belangrijkste nadelen van litecoïne in vergelijking met andere vormen van Altcoin is het gebrek aan brede adoptie. Litecoin geniet niet van hetzelfde niveau van populariteit als andere munten, omdat het het volgende ontbreekt van meer gevestigde merken zoals NameCoin of Darknet. Dientengevolge, ondanks zijn sterke fundamentals, ruilt Litecoin nog steeds vrij slecht in vergelijking met andere valuta’s.

 

Een van de grootste nadelen van Litecoin is de langzame adoptie. Dit komt door verschillende factoren, waaronder de moeilijkheid om deze digitale valuta te gebruiken voor online transacties. Litecoin-transacties zijn over het algemeen minder veilig dan de meeste andere vormen van transacties, vooral op internet. Vanwege de relatieve onbeduiding van Litecoïne tot de rest van de wereldwijde valuta-industrie, is het moeilijk om internethandelaars en consumenten te overtuigen om litecoïne betalingen te maken.

Bovendien geniet Litecoin niet hetzelfde niveau van erkenning als andere valuta’s in de wereld van financiën en betalingssystemen, waaronder de veelgebruikte Paypal.

 

Een ander groot nadeel van litecoïne is het hoge concentratie van oplichting en fraude die optreedt tijdens het uitvoeren van litecoïne-transacties. Litecoin-transactiekosten kunnen aanzienlijk hoger zijn dan andere virtuele valuta, waardoor deze transacties onrendig zijn voor zowel kopers als verkopers. Scrempt, een relatief nieuw scrambling-algoritme dat door litecoïne wordt gebruikt, werd gecreëerd in een poging om de inherente zwakke punten van Litecoin te verminderen. Helaas hebben veel oplichters gebruik gemaakt van de lage kosten en het gebrek aan veiligheid van Scrots als een mogelijkheid om gemakkelijk geld te verdienen door kopers van Litecoin te maken en het grote publiek voor de gek te houden om veel te veel te betalen voor de geleverde service.

 

Een reden waarom Litecoin zo’n lage marktkap heeft ervaren, komt door het beperkte aantal mensen en bedrijven die het Litecoin-protocol gebruiken als hun virtuele geld. Met ongeveer 20 miljoen gebruikers bestaat ongeveer de helft van het huidige wereldwijde maandelijkse internetverkeer uit Litecoin-gebruikers. Omdat het minder populair is dan zowel bitcoin als e-boeken, ontvangt het minder marktkapitalisatie en heeft het de neiging om ver onder de prijs van bitcoins te blijven. Ook al lijkt dit misschien slecht voor Litecoin, het protocol groeit nog steeds in sprongen en grenzen, wat heel goed nieuws kan zijn voor de toekomst van de digitale valuta-industrie. Bovendien, aangezien het Litecoin-protocol meer populariteit krijgt, is er een sterke waarschijnlijkheid dat het bitcoins in een zeer korte periode in overvallen in termen van marktkap.

 

Momenteel zou het bijna vier jaar duren om de marktkap van Bitcoins te bereiken, hoewel dit nummer voortdurend verandert. Litecoin, aan de andere kant, blijft snel groeien in zijn dagelijkse marktkap en wordt de achtste grootste digitale valuta in een zeer korte tijd. In termen van bruikbaarheid is litecoïne iets beter, slechts iets achter de ether en iets vooruit op PayPal. Het belangrijkste nadeel aan litecoïne is de lagere transactiesnelheid, ondanks de verhoogde transactiesnelheid ten opzichte van andere valuta’s. Scrempt, die is ontwikkeld door Litecoin-ontwikkelaars, belooft dit probleem te verhelpen.

Klik hier voor meer informatie hier  https://www.bitcoinmeester.nl/