In en Out Living
Image default
Financieel

Hoe koop je een prefab woning?

Wellicht dat je al een tijdje op zoek bent naar een nieuwe woning, maar niet helemaal zeker bent wat de beste optie is. Een goede optie is het overwegen van een modulaire woning. Modulaire woningen lijken sterk op traditionele woningen. Terwijl een traditioneel huis ter plekke wordt gebouwd, begint de bouw van een modulair huis in een bouwfabriek. Het kiezen van het beste huis is niet eenvoudig. Maar wat zijn de voordelen van zo’n prefab woning dan? In deze blog worden er een aantal voordelen beschreven van het kopen van een modulair huis. 

Het is betaalbaar 

Modulaire woningen zijn over het algemeen goedkoper dan hun traditionele tegenhangers. Dit komt omdat het meeste werk in de fabriek wordt gedaan. Doordat er in een gecontroleerde atmosfeer wordt gebouwd, is de overlast minimaal. Een ter plaatse gebouwd huis kan met veel problemen worden geconfronteerd, veroorzaakt door slechte weersomstandigheden of vertragingen bij het verkrijgen van grondstoffen. En uiteraard, hoe langer het duurt om een ​​huis te bouwen, hoe meer het kost. De gemiddelde prefab woning prijzen zijn 60.000 tot 600.000 euro. Gemiddeld kost een nieuwbouwappartement zo’n 160.000 euro. Deze prijs staat los van de aankoopprijs van de bouwgrond. Hoe groter het huis dat je bouwt, hoe duurder de prijs per m3.

Het kost een stuk minder tijd 

Omdat jouw prefab huis in een gecontroleerde omgeving wordt gebouwd, kost het aanzienlijk minder tijd om te voltooien. De woning wordt vervolgens op een vrachtwagen geladen en naar jouw locatie vervoerd. Hier vinden de laatste bouwfasen plaats. Voor je het weet zit je dan ook te relaxen op jouw eigen terras. 

Zoveel keuzes 

Het zou verkeerd zijn om te denken dat jouw prefab huis onder de algemene huiscode van cement met muren valt. Gefabriceerde huizen zijn er in verschillende vormen, uitvoeringen en maten. Je hebt dan ook enorm veel creatieve vrijheid en kunt jouw woningarchitect de vrije hand geven om een ​​woning te bouwen die past bij jouw wensen. 

Standaard keuring 

Paneelwoningen zijn in vergelijking met ter plaatse gebouwde woningen zeer veilig en perfect geïsoleerd. De hele structuur van het modulaire systeem wordt beschermd omdat het in de atmosfeer van de airconditioner is ingebouwd. Deze woningen hebben minder last van de verstoringen van de natuur. 

Energiezuinig 

De bouw van modulaire huizen zorgt voor minder afval omdat grondstoffen hergebruikt en hergebruikt worden. Modulaire huizen worden als energiezuinig beschouwd omdat deze huizen met speciale zorg zijn gebouwd. Er is zelden kans op tocht of kieren omdat de muren zijn genageld of gelijmd voor extra stevigheid. Prefab-huizen hebben weinig AC-apparatuur en verwarmingssystemen nodig in vergelijking met conventionele aangepaste huizen. Geprefabriceerde huizen zijn ook ontworpen om natuurrampen zoals orkanen en tornado’s te beheersen, omdat ze efficiënt zijn en gebouwd in een atmosfeer die de klimaatverandering matigt. Om de meeste van deze redenen geven veel mensen er de voorkeur aan om gefabriceerde huizen te kopen.