In en Out Living
Image default
Tuin en buitenleven

Jump die trampoline op

Trampoline springen is heerlijk om te doen als bezigheid of hobby. Iedereen heeft ook weleens op een trampoline gestaan. Toch is dit over het algemeen niet geweest als sportieve bezigheid of work-out. Dit is heel erg in opkomst, trampoline springen om fit te blijven.

 

Veel mensen vinden het maar saai om in de sportschool te gaan fitnessen. Mensen gaan maar omdat ze zich toch verplicht voelen om een beetje fit te blijven. Maar goed, jezelf verplicht voelen is niet de juiste motivatie om te gaan. Zoek dan een leuke activiteit om fit te blijven. Trampoline springen is zo’n bezigheid die leuk is voor alle leeftijden. Je verband heel veel calorieën met het springen op een trampoline. Die verbranding is te vergelijken met de verbranding als je aan het fietsen of hardlopen bent. Naast kinderen die het enkel voor plezier doen zijn er steeds meer volwassenen die aan de gang gaan met een trampoline. Er komen ook steeds meer springhallen die enkel begaanbaar zijn voor volwassenen om zo hun work-out te kunnen doen.

 

Op een trampoline springen voelt echt als een stevige work-out. Je gebruikt er hele lichaam mee, je gaat zweten en je ook zeker afvallen. Het is toch heerlijk om je work-out te combineren met plezier in je work-out hebben. Trampoline springen is toch veel leuker dan hardlopen of fietsen? Steeds meer sportscholen hebben ook trampoline lessen in hun assortiment zitten. Ze noemen dit ook wel Jumping Fitness. Zo heb je groepslessen puur en alleen op de trampoline. De trampoline springmat is in dit geval wat kleiner en je zult ook minder hoog komen maar de work-out is geweldig.

 

Naast het springen in de sportschool kun je ook de officiële sport gaan beoefenen. Het is een onderdeel van het turnen en ook erg spectaculair om naar te kijken. Maar natuurlijk kun je ook gewoon heerlijk je trampoline in de achtertuin zetten en heerlijk gaan springen.

 

https://www.trampolines.nl/