In en Out Living
Image default
Gezondheid

Het water dieet

Een water dieet is effectief doordat water een van de effectiefste middelen is om af te vallen. Water is naast een dorstlesser ook nog eens een hongerstiller. Dit bekent dat je minder calorieën binnen krijgt door het drinken van water. Een leuk weetje is dat in werkelijkheid dorst en honger hetzelfde gevoel geven. Veel mensen verwarren dorst daarom met honger. Ze hebben dorst en denken dat ze honger hebben. Dit leidt tot dat vervelende gevoel dat je de honger, maar niet kunt stillen… wat je ook eet! Je blijft maar eten omdat je een leeg gevoel houdt. In werkelijkheid heb je dorst en behoefte aan water. Eten verergerd het gevoel alleen maar omdat je lichaam meer vocht nodig heeft om het voedsel te verwerken.

 

Wat doet water voor ons lichaam?

Water is de olie van je lichaam. Je kunt brandstof in je auto gooien zoals wij mensen eten, maar zonder de olie loopt de motor niet of niet goed. Water zorgt ervoor dat alle processen in ons lichaam soepel en efficiënt verlopen. Zo stimuleert water bijvoorbeeld je metabolisme. Een tekort aan vocht in je lichaam, ook al is dat maar 1% te laag, zorgt voor een opvallende daling van de efficiëntie van je lichaamsprocessen. Dit kan betekenen dat je metabolisme omlaag gaat, maar bijvoorbeeld ook je concentratievermogen. Het beïnvloed je hele lichaam. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het drinken van 500ml water je metabolisme verhoogd met ruim 30% en dat mensen die een groot glas water voor het eten namen 44% minder calorieën binnenkregen. Het lichaam verbruikte ook meer energie na het drinken van een groot glas koud water. Waarschijnlijk om het water op lichaamstemperatuur te krijgen. Je kunt dus gewoon afvallen door alleen maar wat meer water toe te voegen aan je dieet.

 

 

Water en detoxen

Het water dieet is dan niet direct een dieet dat bijdraagt aan je gezondheid, maar detoxen is dat wel. Hoewel het niet direct een oplossing is voor overgewicht, is het wel een manier om je lichaam te ontdoen van toxische stoffen. Hierdoor word je lichaam als het ware opgeschoond. Hoewel het detoxen niet direct bedoeld is om af te vallen, is dit vaak wel het resultaat.

https://dieetschema.nl/water-dieet-helpt-bij-afvallen/