In en Out Living
Image default
Energie

Groepenkast vervangen, nu belangrijk!

Er zijn bepaalde momenten dat het vervangen van jouw groepskast enorm belangrijk is. Als een groepenkast niet aan de eisen voldoet en/of verouderd is, kan het namelijk zijn dat de verzekering schade bij bijvoorbeeld brand niet zal dekken. Dit geldt ook voor bedrijfsbanden. Het is dus belangrijk dat als jouw installatie verouderd is, het groepenkast vervangen nu met spoed gebeurt.

Wanneer moet ik mijn groepenkast vervangen?

Het kan lastig zijn om te bepalen wanneer jouw groepenkast vervangen moet worden, daarom staat hieronder een rijtje aan eisen opgesomd waaraan je kunt zien of jouw groepskast vervangen moet worden.

–          Allereerst moet de kast simpelweg aan een aantal normen voldoen, deze staan vaak aangeduid met stickers op de kast. Kijk goed welke stickers op jouw kast zitten en of er stickers ontbreken.

–          Als de stoppen er met regelmaat uit vliegen of de kast zichtbaar beschadigd is, is het slim om zo snel mogelijk hulp van een deskundige in te roepen.

–          Ook is het slim om bij uitbreiding van het gebouw (dus meer vraag naar stroom) te kijken of de kast nog voldoende ondersteuning biedt.

Hoe laat ik mijn groepenkast vervangen?

Check eerst of jouw groepenkast aan de eisen voldoet. Mocht dit het geval zijn dan is er natuurlijk niets aan de hand. Als je één of meerdere eisen niet kunt wegstrepen is het belangrijk om het vervangen zo snel mogelijk te laten doen. Neem dan contact op met een specialist om te kijken of er noodzaak is en op welke termijn het dan zal moeten gebeuren.

Neem vervolgens contact op met een elektricien met de benodigde certificering. Dit van belang voor de verzekering. Je mag het dus niet door de eerste de beste bekende laten doen. Vervolgens zal deze gecertificeerde elektricien een passende groepenkast uitzoeken, de oude verwijderen en de nieuwe installeren. Zo is jouw pand weer voorzien van de belangrijke nieuwere technologie.