In en Out Living
Image default
Energie

Let goed op de addertjes onder het gras bij een energiecontract

Zou jij graag maandelijks geld willen besparen? Dan is het interessant om eens naar een ander energiecontract te kijken. Juist door met een hoge frequentie over te stappen, kun je blijvend van de laagste tarieven genieten. Je geniet hierbij niet alleen van lage tarieven, maar mogelijk ook nog van een leuk welkomstcadeau.

Nagenoeg alle energieleveranciers, waaronder Green NL, bieden interessante welkomstcadeaus aan. Dit gebeurt niet gedurende het gehele jaar, maar bijvoorbeeld wel richting het einde van het jaar. Door in die periode allerlei energieleveranciers met elkaar te vergelijken, kun je mogelijk profiteren van leuke welkomstcadeaus. Let hierbij wel goed op eventuele addertjes onder het gras!

Te mooi om waar te zijn

Ken je het gezegde ‘als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het ook in de meeste gevallen’? Dit gezegde is absoluut van toepassing op energiecontracten. Als een aanbod té mooi klinkt om waar te zijn, is het goed mogelijk dat er ergens een addertje onder het gras zit. Spit daarom goed het voorstel door, check goed de voorwaarden en bekijk goed of je nergens lang aan vast zit.

Welkomstcadeau

Als je een welkomstcadeau krijgt, stelt de energieleverancier hier mogelijk een tegenprestatie voor vast. Zo kan het zijn dat de energieleverancier aangeeft dat je minimaal 2 á 3 jaar bij hen moet blijven. Dit betekent dat je alléén recht op het welkomstcadeau hebt als je aan deze verplichting voldoet. Helaas geven niet alle energieleveranciers dergelijke verplichtingen even duidelijk na; lees daarom ook goed de kleine lettertjes door.

Richt je niet alleen op de prijs

Overstappen energie = altijd een geldkwestie. Bij veel mensen is dit inderdaad het geval, maar dat is niet altijd verstandig. Sommige energieleveranciers bieden bijvoorbeeld de meest interessante prijzen aan, maar hebben de zaakjes niet al te goed op orde. Doe daarom ook goed onderzoek naar de aanbieder zelf. Ga bijvoorbeeld via het internet op zoek naar beoordelingen en laat je niet direct verleiden door het prijskaartje.

Met andere woorden: blijf je gezonde verstand gebruiken. Neem het voorstel goed door en richt je niet alleen op de prijs. Uiteindelijk moet het totaalpakket volledig naar wens zijn!