In en Out Living
Image default
Badkamer en toilet

Gebruiktips bij printers

Printen is ideaal als je iets op papier nodig hebt. Er zijn waarschijnlijk wat tips die je van te voren niet kunt bedenken. Lees dit artikel voor meer tips om jouw printer optimaal te kunnen gebruiken.

De eerste tip is besparen op inkt. Cartridgekosten kunnen hoog oplopen als je niet zuinig bent met de printer. Print dus zo veel mogelijk in grijswaarden in conceptkwaliteit om op inkt te besparen. Merk je dat de cartridge leeg is? Negeer die meldingen omdat er altijd nog genoeg inkt in zit. Druk ook dubbelzijdig af. Dit is ook beter voor het milieu omdat je minder papier gebruikt. Kies ook eel lettertype dat zuinig is. Geen te dik gedrukte woorden gebruiken dus. Ook kun je geld besparen door merkloos inkt te gebruiken of van een ander goedkoop merk. Grote merken bieden dure inkt aan dus bekijk de prijzen in de winkel en kies de goedkoopste. Uit onderzoek is er namelijk geen verschil in prijs. Vooral bij een kabel printer is dit een goede tip. Wat ook handig is, is het afdrukken via mobiele telefoon of tablet. Dit is ook erg makkelijk te doen. Je hebt wel een app nodig. Het merk printer biedt meestal apps aan maar ook Android of Windows heeft apps waarmee je mobiel kunt printen. Wat ook handig is, is het printen op ander soort papier. Meestal kies je standaard papier maar de kwaliteit van de print ligt ook aan het papier. Je hebt bijvoorbeeld fotopapier, glanzend papier of mat papier. Als je deze allemaal gebruikt zul je het verschil zien. Het ligt er uiteraard aan voor welke doeleinden jij wilt printen.

Doe je aan coding and marking? Zorg er dan voor dat je regelmatig de printer update.Veiligheidsproblemen worden hiermee opgelost en verder worden andere fouten in het systeem verholpen. Ook kan het de prestaties van de printer aanzienlijk verbeteren. Het kost amper tijd om de printen te updaten dus doe het zo snel mogelijk en kijk af en toe of er een nieuwe update beschikbaar is.

http://www.kba-metronic.com/nl/