In en Out Living
Image default
Beauty en verzorging

Een onderooglidcorrectie kan je snel van wallen onder de ogen af helpen

Als sprake is van verslapte onderoogleden of wanneer je te maken hebt met wallen onder de ogen, dan kan een onderooglidcorrectie uitkomst bieden. Een onderooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met vaak een groot resultaat. De onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd door een gekwalificeerd plastisch chirurg.

Net onder de wimperrand wordt een kleine snee aangebracht

Onderga je een onderooglidcorrectie, dan worden in de eerste plaats de onderoogleden verdoofd. Er wordt vervolgens net onder de wimperrand een kleine snee gemaakt. Vervolgens wordt het overschot aan huid- en ook vetweefsel weggenomen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen tijdens de onderooglidcorrectie ook de oogkringspieren ingekort worden. Is dit alles achter de rug, dan is het een kwestie van de wonden hechten. Op die hechtingen worden vervolgens kleine pleisters aangebracht en soms krijg je nadien een ijsbril aangemeten. IJs moet het behandelde gebied verkoelen.

De herstelperiode van een onderooglidcorrectie is relatief kort

Je herstelt vaak relatief snel nadat je een ooglidcorrectie ondergaan hebt. De herstelperiode is kort. Vaak kun je al dezelfde dag weer naar huis en kun je meteen al weer lichte huishoudelijke werkzaamheden uitvoeren. Hetzelfde geldt voor administratieve werkzaamheden. Het is niet verstandig om binnen een week na de ooglidcorrectie te bukken, te persen of al te zwaar te tillen. Doe je dat wel, dan wordt de druk op het onderooglid namelijk verhoogd. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat de wondgenezing vertraagd wordt. 

Je mag al vrij snel na de ingreep weer naar huis maar mag nog niet meteen in de auto rijden

Je mag al wel meteen na de onderooglidcorrectie weer onder de douche. Het is dan wel zaak om de wond en zeker ook de pleisters altijd droog te houden. Dit geldt net zo lang tot de hechtingen door de chirurg verwijderd zijn. Het is zeker in de beginperiode overigens niet verstandig om contactlenzen te dragen. Dit geldt zeker voor een periode van veertien dagen nadat de correctie uitgevoerd is. Je mag zoals gesteld al snel nadat de ooglidcorrectie is uitgevoerd dus weer naar huis. Houd er echter wel rekening mee dat je nog niet zelf in de auto mag rijden. Zorg dus dat je vervoer hebt of met het openbaar vervoer reist.

Vaak wordt de correctie onder plaatselijke verdoving uitgevoerd

De onderooglidcorrectie wordt in vrijwel alle gevallen onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De injecties die je door de verdoving krijgt, kunnen heel even pijnlijk zijn. Verder verneem je echter niets van de ingreep. Gemiddeld genomen duurt een onderooglidcorrectie van ABC Clinic ergens tussen een uur en anderhalf uur. Na de ingreep en na de herstelperiode – die dus vrij kort is – is het echter wel gedaan met de verslapte onderoogleden en met de vervelende wallen onder de ogen. Je ziet er weer jonger en fitter uit en durft eindelijk weer eens in de spiegel te kijken. En dus is een correctie als je wallen hebt echt de moeite waard. Doe echter wel altijd zaken met een specialist die gekwalificeerd is. Neem wat dat betreft geen enkel risico.