In en Out Living
Image default
Woningen

Wat is een betonvloer

Een betonvloer is een dragende constructie vloer die altijd wordt gelegd als basisvloer. Soms moet deze nog worden afgewerkt met een nieuwe laag. Maar als de betonvloer goed afgewerkt is en mooi egaal kun je deze ook gelijk verven. In sommige gevallen zijn beton dekvloeren ook ruw en kun je dit nog niet verven en moet je een nieuwe laag hierop aanbrengen. Zo ligt het er ook aan wat je wilt hebben en kun je deze vloeren in verschillende manieren laten leggen. Ook is de afwerking iedere keer anders en zijn sommige afwerkingen direct te gebruiken en andere weer niet. Wat is ruw en open beton? Hoe verf ik een betonvloer? De juiste aanbieder van een vloer vinden. Al deze punten worden behandeld en beantwoord in dit artikel.

Wat is ruw en open beton?

Ruw beton is vaak geprefabriceerd en kan ook ter plaatse worden gestort. Het is vaak een open structuur en water kan er makkelijk ook intrekken mocht dat nodig zijn. Veel betonplaten zijn gemaakt van ruw beton en dit wordt regelmatig gebruik bij grote panden of magazijnen. Het is behoorlijk ruw en als het eenmaal uitgehard is, kun je het ook goed gebruiken. Vaak voor het besparen van de kosten kun je hier ook zand aan toevoegen en kost dit natuurlijk veel minder. Het beton wordt hier wel minder hard van en dit kan soms een probleem vormen in de toekomst. Een vloer gemaakt van ruw beton met zand kan veel stof afgeven en dit kun je oplossen met een vloer sealer. Is de vloer niet meer egaal? Dan kun je altijd een dekvloer er overheen storten en ervoor zorgen dat dit wel egaal wordt.

Hoe verf je een betonvloer?

Heb je net ruw beton geplaatst en wil je ervoor zorgen dat dit geverfd wordt? Dit kan eenvoudig en het verven van het beton is totaal niet moeilijk als je dit goed aanpakt. Je moet goed voorbereiden voor het verven van een betonvloer en hier heb je ook betoncoating voor nodig. Op deze manier breng je een beschermende laag aan op het beton en hierop kun je makkelijker verven in de kleur die je wilt hebben. Naast dat het er een stuk mooier uitziet, beschermt het ook de vloer een stuk beter. Een geverfde betonvloer gaat namelijk veel langer mee en zorgt ervoor dat het beton niet gaat rotten.

Aanbieder vinden

Als je een betonvloer wilt laten storten heb je hier natuurlijk wel een aannemer voor nodig. Door op Google de juiste zoektermen in te vullen kun je veel aanbieders vinden op het internet. Zo krijg je honderden zoekresultaten en moet je goed kijken naar de juiste aanbieder. Kijk vooral naar de top resultaten, omdat dit regelmatig de beste aanbieders zijn. Toch kan een aanbieder minder goed zijn en kun je door de reviews te lezen hierachter komen. Neem altijd contact op met de aannemer, zodat je weet wat de prijs is, vaak krijg je hiervoor een offerte. Ook kun je goed de website doorlezen en kun je erachter komen welk soort beton er gebruikt wordt. Misschien kom je er tijdens je onderzoek wel achter dat je in sommige gevallen ook een vloercoating noodzakelijk is?