In en Out Living
Image default
Bedrijven

Een hybride warmtepomp aanschaffen

Nederland zonder aardgas. In 2050 zou dit waar moeten zijn. Wie zich op de toekomst voorbereidt, kan kiezen voor “hybride” tijdelijke oplossingen. Daarom: neem een ​​nieuwe verwarmingsmethode, maar vertrouw nog voor een deel op aardgas. Hoe werkt dit? Waarom is dit een goede keuze?

Moderne cv-ketels behalen een hoog rendement. Met andere woorden: ze zetten energie (gas) zeer efficiënt om in warmte. Zo efficiënt dat er weinig andere opties zijn om ermee te concurreren. Boilers hebben wel een tekortkoming die blijft groeien: ze draaien nog steeds op aardgas. De komende decennia gaan we fossiele brandstoffen langzaam maar zeker uitbannen in ons land.

Tegelijkertijd is er een alternatieve methode, u kunt minder aardgas gebruiken en een hoog rendement behalen. Het alternatief is het zogenaamde hybride systeem: een combinatie van cv-ketel en warmtepomp.

Hoe werkt het hybride warmtepompsysteem?

In een hybride systeem verwarmt een warmtepomp je huis. In sommige gevallen is kraanwater ook inbegrepen. De warmtepomp is elektrisch te bedienen waardoor je minder gas verbruikt. Tevens is er in de woning een CV ketel aanwezig. Indien nodig kunnen ze reddingsoperaties uitvoeren. Omdat de warmtepomp geen ketelvermogen heeft. Daarom, als u snel moet verwarmen of veel verwarming nodig heeft, zal de ketel u helpen. Bijvoorbeeld wanneer het buiten vriest. Of als u een bad wilt nemen.

Er is geen duidelijk keerpunt

Het is niet zo dat volgende week ineens de warmtepomp dichtgedraaid kan worden. De meeste gemeenten hebben hier geen duidelijke plannen voor. Daarom hoeven we niet ineens over te slaan. Dit is een goede zaak, want veel woningen zijn momenteel niet klaar om zonder aardgas te werken. Je huis kan alleen zonder aardgas werken als het aan veel voorwaarden voldoet. Zoals een goede isolatie. Als de warmte niet direct via de muren en ramen kan verdwijnen, kan de warmtepomp je huis op de juiste temperatuur houden. Zo’n pomp is het meest geschikt voor vloerverwarming, omdat de watertemperatuur niet zo hoog hoeft te zijn als een radiator.

Het is goed te financieren

U kunt in één keer veel geld investeren om van uw huis een nul meter woning te maken. Of u kunt opereren in een ander, betaalbaar stadium. De meeste mensen kiezen voor het laatste. Een warmte pomp kan ook relatief goedkoop aangeschaft worden, door de subsidie warmtepomp.

 

https://simpelsubsidie.nl/subsidie-warmtepomp-aanvragen/