In en Out Living
Image default
Vervoer en transport

De meest gemaakte fouten tijdens een verhuizing

Verhuizen, u doet het altijd wel of u nou wisselt van huis of u voor het eerst op u zelf gaat wonen. Maar er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten als u gaat verhuizen. Hier leest u van ons meer over de 5 meest gemaakte fouten met verhuizen.

Te laat met inpakken

Begin niet een dag voor dat u daadwerkelijk gaat verhuizen met alles in te pakken. Een hoop mensen denken het allemaal wel in 1 dag te kunnen met hard door te werken. In sommige gevallen is dit ook wel zo maar het geeft u veel meer stress. Soms bent u wel van 6 uur in de ochtend tot 12 uur in de nacht bezig hiermee. Dit zijn 18 uren in totaal en de volgende dag moeten alle spullen ook in de verhuiswagen. Kies er dus voor om alles minimaal 2 weken van te voren in te pakken zo neemt u rustig uw tijd en hebt u minder stress.

Te spullen niet goed inpakken

Het is belangrijk dat u een goede kwaliteit verhuisdozen hebt. Kies niet voor de allergoedkoopste verhuisdozen. Deze hebben vaak slechte kwaliteit en de wat zwaardere spullen zaken door de verhuisdoos heen. Ook is het belangrijk om spullen zoals lampen goed in te pakken met plastic en niet zomaar in de verhuiswagen te zetten. Deze spullen gaan namelijk heel snel kapot.

Verhuisdozen niet labelen

Het is heel belangrijk om de verhuisdozen te labelen. Als u dit niet doet weet u niet meer welke spullen in welke doos zitten. Zo kan het u wel tot 3 dagen extra kosten om alles in te richten en alleen maar omdat u niet weet welke spullen in welke doos zitten. Ook is het belangrijk om alles te controleren en een checklist te maken zodat u zeker weet dat u alle spullen hebt.

Te laat zijn met het omzetten van uw gegevens

Voorbereiding is heel erg belangrijk. Begin ook vroeg met al uw gegevens overzetten. Geef bijvoorbeeld door aan uw huisarts door dat u gaat verhuizen en een nieuw adres hebt of als u een heel stuk verder gaat wonen in het land geef dan u uitschrijving door en zoek alvast een nieuwe huisarts in de buurt waar u gaat wonen. Ook moet u uw nieuwe adres gegevens doorgeven aan uw nieuwe en oude gemeente en de belastingdienst en zo zijn er nog tal van instanties waar u uw nieuwe adresgegevens aan moet doorgeven. Maar ook is het handig om deze gegevens door de geven aan uw vrienden en familie. Niet dat ze opeens voor het verkeerde huis staan als ze een keertje op visite willen komen.

Zelf spullen gaan verhuizen

Als u niet veel spullen hebt of u gaat dichtbij uw oude huis wonen is het wel handig om zelf spullen te gaan verhuizen. Maar als u veel spullen hebt en u gaat een heel stuk verder wonen kies dan voor een verhuiswagen die uw spullen verhuist en ga u spullen zeker niet zelf verhuizen. Dit kost namelijk enorm veel benzine van het iedere keer heen een weer rijden. Ook nog een handige tip is om doordeweeks te gaan verhuizen en zeker niet gaan verhuizen in het weekend.

Kijk voor meer informatie over verhuizen op de website van Faster Verhuizingen.

https://www.fasterverhuizingen.nl/