In en Out Living
Image default
Vervoer en transport

Vliegen vanaf schiphol? Bekijk deze tips

Het plannen van je vakantie kan erg stressvol zijn, sommige mensen liggen al wakker bij het idee dat ze vanaf zo’n groot vliegveld moeten vliegen. Ook vanaf schiphol kan je ontspannen en zonder zorgen vliegen. Lees verder voor enkele tips waardoor jouw vakantie al begint op het moment dat je de deur uitstapt. Van het vervoer naar schiphol toe tot handige tips voor de douane.

Vervoer naar schiphol

Het openbaar vervoer is goed verbonden met schiphol, maar dat is afhankelijk van waar je woont en je bent gebonden aan gezette tijden. Een fijne en ontspannen manier om naar schiphol te gaan is met de taxi. Op taxi-schiphol.nl kun je de taxi aanbieder van Schiphol zelf vinden. Een voordeel van dit vervoer is dat je kan uitstappen voor de deur, je hoeft geen torenhoge parkeerkosten te betalen en je bent niet afhankelijk van de tijden van de treinen. Als je van tevoren een schiphol taxi boekt, kan je een vast tarief afspreken voor de rit. Zo is alles geregeld en kom je zonder met bagage in het openbaar vervoer te slepen op schiphol aan. 

Lees de douaneregels

Veel mensen denken dat ze bekend zijn met alle regels op de luchthaven. Toch verandert er per jaar veel in de regels bij de douane. Als je vanaf schiphol vliegt hoef je bijvoorbeeld niet meer je vloeistoffen in een apart plastic zakje op de band neer te leggen. Als je terugvliegt vanaf een andere luchthaven is de kans groot dat je het plastic zakje wel weer nodig hebt. Denk dus goed van tevoren dat je niet alleen de regels van schiphol checkt, maar ook van de luchthaven waar je vandaan terugvliegt. Daarnaast kan het stress besparen als jij al weet welke voorwerpen wel en niet uit de handbagage moeten worden gehaald, zodat je goed voorbereid bij de douane staat. 

Bekijk de plattegrond

Vaak is ruim voor vertrek de letter van de gate al bekend, het cijfer wordt dan op de dag zelf bekend gemaakt. Als je stress krijgt bij het idee van alle verschillende richtingen van de gates op schiphol, bekijk dan eens de plattegrond. Je weet waarschijnlijk al waar je door de douane zal komen en of je dan links of rechtsaf zal moeten. Dit zorgt voor rust wanneer je tussen alle drukte op het moment zelf wil bekijken waar je naartoe moet. Wees dus goed voorbereid als je de taxi instapt en jouw vakantie begint al op dat moment.