In en Out Living
Image default
Bedrijven

Bubbelbad installeren: zo geregeld!

Heerlijk genieten in je eigen bubbelbad in de tuin of op het balkon: hét ultieme relaxen. Het opzetten en installeren lijkt misschien een heel gedoe, maar niets is minder waar. Onze specialisten hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet waarmee je nieuwe bubbelbad zo staat. Klaar voor de start? Bubbelen maar!

Een bubbelbad opzetten

De doos is uitgepakt, en nu? Een bubbelbad kopen is een, het lezen van de handleiding is twee. Zo weet je zeker dat je het bad op de juiste manier installeert en dit kan je op termijn veel ongemak besparen, maar bijvoorbeeld ook schade. Let bijvoorbeeld op de ondergrond. Is deze stabiel en waterpas? Een ondergrond van beton is in veel gevallen ideaal voor het opzetten van een bubbelbad. Iets anders om niet te vergeten is de locatie. Je hebt namelijk toegang nodig tot een geaard stopcontact. Let hierop, zo kun je jezelf een hoop gesleep besparen 😊

 

Een bubbelbad installeren

Het installeren van een bubbelbad is eigenlijk heel simpel. Via een speciaal stappenplan weet je zeker dat alles goed gebeurt en je niets vergeet. Zo blaas je bijvoorbeeld eerst het bad op. Daarna bevestig je het bad aan de unit en zorg je ervoor dat het bad op de juiste plek komt te staan. Zorg ervoor dat het bad op de juiste plaats staat met toegang tot de unit en de opblaasleiding van het bad, voor je de volgende stappen van de bubbelbad installatie zet!

Hierna gaan we het bad met water vullen, het snelst gaat de bubbelbad installatie wanneer je het bad vult met warm water tot 40°C. Tot slot ga je voor het bubbelbad installeren nu de waterwaardes testen en bijsturen, met het instellen van de verwarming en een test van de bubbels/jets is de bubbelbad installatie klaar.

 

Optimaal gebruik van je opblaasbare bubbelbad

Wanneer je bubbelbad staat, is het tijd om er van te genieten! Een heerlijk drankje erbij en bubbelen maar. Met deze tips wordt onderhoud een makkie:

–        Spoel het filter iedere 2 á 3 dagen schoon Ook wanneer je het bubbelbad niet gebruikt.

–        Laat de verwarming op een constante temperatuur staan

Dit kan je veel geld schelen in het energiegebruik.

–        Vervang het filter iedere 2 á 3 weken

Hierdoor kun je veel storingen voorkomen.

–        Controleer de luchtdruk bij warm weer Warme lucht zet uit. Laat indien nodig lucht uit de deksel ontsnappen, zo voorkom je gesprongen naden en lekkages. Bij koude nachten is het normaal dat de wanden wat zachter staan.

We wensen je heel veel bubbelplezier!