In en Out Living
Image default
Bedrijven

Bouwkundig rapport van Keuringsdienstvoorwonen.nl

Als jij een huis gaat aankopen, is het aan te raden om van te voren een bouwkundig rapport op te stellen. In dit artikel bespreken wij de voordelen van het opstellen van een bouwkundig rapport bij MJOP.

Geeft inzicht in de gebreken

Als jij een huis gaat aankopen, dan wil je niet na de aankoop in de problemen komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er allerlei gebreken zijn aan het huis. Wellicht zijn de kozijnen bijvoorbeeld niet meer goed, waardoor ze in een zeer korte periode vervangen moeten worden. Dat is natuurlijk hartstikke vervelend, want daar gaat flink veel geld mee gemoeid. Als je dat van te voren niet weet, dan loop je tegen verschillende problemen aan. Daarom is het fijn om eerst een bouwkundig rapport op te laten stellen. Je krijgt dan direct inzicht in de verschillende gebreken. Op basis daarvan kun je dan besluiten om een woning wel of niet aan te kopen.

Je kunt beter onderhandelen

Als jij een bouwkundig rapport laat opstellen, dan weten de koper en de verkoper precies hoe het ervoor staat. Een bouwkundig rapport is namelijk altijd onafhankelijk. Als jij dus besluit om een bepaald pand aan te kopen, maar het blijkt uit het rapport dat er veel gebreken zijn, dan is het gemakkelijker om te onderhandelen over de vraagprijs. Ook in dat geval kan een bouwkundig rapport dus veel voordelen met zich meebrengen.

Contract laten ontbinden

In het koopcontract kunnen ontbindende voorwaarden staan alwaar je rekening mee dient te houden als verkoper en koper. Een ontbindende voorwaarde kan zijn dat bij onjuiste informatie de koop wordt ontbonden. Een bouwkundig rapport waaruit blijkt dat er foutieve informatie is verstrekt, zorgt ervoor dat je sterker staat.

In dit artikel hebben we besproken wat de voordelen zijn van een bouwkundig rapport.

Gerelateerde artikelen

Wil jij iets op een verpakking laten drukken?

Van ellende naar iets positiefs

Greenwall met kunstbeplanting