In en Out Living
Image default
Zakelijk

De duurzame tips voor elke werkplek

Wanneer je jouw eigen werkplek hebt, misschien zowel thuis als op het kantoor. Ben je wellicht geïnteresseerd op welke manier je jouw werkplek kan verbeteren of efficiënter kan maken. Dit zodat jij alles uit de werkdag kan halen en zo efficiënt mogelijk kan werken. Kantoorartikelen-Discounter helpt jou graag met het optimaliseren van jou werkplek. Daarom hebben we een aantal tips op papier gezet voor jou werkplek.

Tip 1; Maak er een duurzame werkplek van

Wat is het voordeel van een duurzame werkplek is? Bovenaan staat natuurlijk het milieu. Veel kantoren en bedrijven hoor je hier tegenwoordig over. Er moet worden verduurzaamd, daarom zie je tegenwoordig veel duurzame producten terug komen. Denk aan kunstplanten, duurzaam papier, bamboe roerstaafjes of duurzame kantoorartikelen. De belangrijkste reden hiervoor is natuurlijk het milieu. Het is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar voor de medewerkers heeft het ook nog een groot voordeel. Duurzame wekplekken en kantoorartikelen geven medewerkers een creatievere impuls. Door de milieuvriendelijke sfeer komen medewerkers op andere ideeën. Het is dus niet alleen in het belang van duurzaamheid, maar ook in het belang van creativiteit. 

Tip 2; Kies een ergonomische bureau en bureaustoel

De meeste medewerkers kiezen er nog steeds voor om te zitten achter hun bureau. Echter is een zit-sta bureau beter om te voorkomen dat medewerkers met nek en rugklachten komen te zitten. Ook een goede bureaustoel kan helpen om dit soort klachten te voorkomen. Speciaal hiervoor zijn er ergonomische bureaustoelen. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om een werkplek flexibel in te kunnen richten. Sommige medewerkers vinden het wellicht prettig om af en toe op een kruk of een bal te werken. En ook de bureaufiets is een optie die steeds populairder wordt.

Tip 3; Maak gebruik van ergonomische kantoorartikelen

Er zijn meer dan genoeg ergonomische kantoorartikelen om elke werkdag en gezonde houding aan te nemen. Allereerst zoals eerder genoemd een zit-sta bureau, een goede bureaustoel maar ook de positie van het toetsenbord is van groot belang. Een toetsenbord staat goed wanneer hij 8 tot 10 cm van de rand van je bureaublad staat. Ook jou houding is van groot belang. Neem een comfortabele en neutrale houding kunnen aannemen; schouders ontspannen, ellenbogen in een hoek van 90 graden, onderarmen horizontaal en de polsen in lijn met de onderarmen.

Daarnaast is een goede muis van groot belang. Wanneer je kleine handen hebt, kan een polssteun een oplossing bieden. Zorg er verder voor dat je onderarm ondersteund wordt door het bureaublad of een armleuning. Een van de betere oplossing is de ergonomische muis. De ergonomische verticale muis die u helpt ongewenst gedrag te veranderen! De R-Go Break Mouse is een ergonomische verticale muis die de natuurlijke, ontspannen stand van arm en hand waarborgt en daarnaast door middel van kleursignalen aangeeft hoe gezond u werkt.

Tip 4; zorg voor voldoende lichtinval

Daglicht is belangrijk voor elke medewerker. Het is aan te raden om genoeg ramen in het kantoor of werkplek te hebben. Wanneer er voldoende daglicht en lichtinval is, blijven de medewerkers actief en dit stimuleert de creativiteit. daarnaast kan je af en toe even lekker naar buiten kijken zodat je even wat anders ziet dan alleen maar je beeldscherm. Het zou helemaal fijn zijn als je een werkplek hebt waarbij je ook een mooi uitzicht hebt wanneer je uit het raam kijkt. Dit zou je nog meer motiveren om weer lekker te gaan werken op jouw eigen werkplek!

Tip 5; Zorg voor een ontspanningsruimte 

Werken is belangrijk, maar ontspanning op de werkplek is net zo belangrijk voor de werksfeer. Een loungeplek is een plek om of te brainstormen met je collega’s of even je zinnen te verzetten. Je komt op andere gedachtes dan wanneer je achter je bureau zit. Vaak helpt het namelijk wel om even van plek te wisselen zodat je daarna weer met een frisse blik aan de slag kan gaan!

Bij Kantoorartieklen-Discounter.nl hebben we een uitgebreid assortiment voor alle kantoorartikelen die nodig zijn op een kantoor, thuiswerkplek, of studieplek. Het team van specialisten staat voor jou klaar om alle vragen te beantwoorden en advies te geven waar nodig. Er is een compleet assortiment voor alles op het kantoor, van kantoormachines tot facilitaire zaken.

Wij leveren onze producten aan zowel particulieren en zakelijke klanten.