In en Out Living
Image default
Woningen

Het kiezen van de juiste gordijnen

Je wil graag nieuwe gordijnen, maar je weet niet persé waar je nou op moet letten en welke het beste bij je passen. Het is ook niet makkelijk want er zijn zoveel soorten en maten. We maken je het iets makkelijker. We hebben een paar dingen op een rijtje gezet die jou helpen bij het kiezen van je gordijnen. Je leest ze hier. 

 

Gordijnen op maat 

Tegenwoordig kun je gordijnen in verschillen maten krijgen en zijn ze voor elk raam wel beschikbaar. Gordijnen zijn erg belangrijk in huis. Ze verduisteren tegen het zonlicht en geven je privacy. Nu hebben sommige huizen wat bijzondere maten ramen en kun je deze niet altijd vinden in de winkel. Wat je dan kunt doen is je gordijnen op maat laten maten. Zo weet je zeker dat het geschikt is voor jouw raam. 

 

Welke gordijnen passen het beste bij je

Er zijn verschillende soorten gordijnen van inbetweens, tot rolgordijnen, tot normale gordijnen tot luxaflex. Genoeg keuze dus. Welke gordijnen het beste bij jouw woning passen hangen van een aantal dingen af. Laten we beginnen bij het doel van de gordijnen. Dienen ze dus meer voor de sier of moeten ze ook echt verduisteren. Moeten ze meerdere functies hebben? 

De kleur van de gordijnen 

De kleur van het gordijn is ook wel een dingetje. Er zijn zoveel kleuren mogelijk, maar welke ga je nemen? Een tip die ik kan meegeven is om te kijken naar de kleuren in je woning. Heb je veel zwart zou je waarschijnlijk weer gaan voor zwart, maar dit maakt de woning wel erg donker. Het beste kun je dan gaan voor witte gordijnen om meer zonlicht binnen te laten. Je kunt natuurlijk ook altijd passend advies krijgen voor jouw woning. Let ook zeker op de kleuren van de decoratie en match alles lekker met elkaar. 

 

Als je dan uiteindelijk de juiste maat, het materiaal en de kleur hebt ben je klaar! Zo simpel is het dus. Gebruik dus zeker een aantal truckjes voor het kiezen van de juiste gordijnen en laat je vooral ook adviseren door bijvoorbeeld gordijnen Groningen