In en Out Living
Image default
Huishoudelijk

Waterontharder: heb je er een nodig?

Een waterontharder is ideaal als je woont in een plaats met hard water. In hard water zit namelijk veel kalk. Dit is niet goed voor je apparaten en je leidingen. Weet je niet of je in een gebied met hard water woont? Op internet kun je een postcode check doen. Vul je postcode in en zie gelijk hoe het water in jouw omgeving is. Maar je kunt het ook zien aan je apparaten. Zit er bijvoorbeeld snel een witte aanslag in je waterkoker? Of kun je door de witte laag bijna niet meer door je douchedeurtjes heen kijken? Dan woon je waarschijnlijk in een gebied met hard water. Maar geen zorgen, hier is wat tegen te doen. Namelijk door middel van een waterontharder.

Soorten waterontharders

Er zijn twee soorten waterontharders op de markt. Als eerste heb je de ‘traditionele’ waterontharder. Daarnaast heb je ook een magnetische water ontharder. Ga voor jezelf na welke van de twee je voorkeur heeft. De magnetische waterontharder werkt, zoals de naam al zegt, met een magneet. Deze versie is goedkoper dan de traditionele waterontharder. Dus ben je er nog niet zeker van, dan kan je ook eerst de magnetische versie proberen voordat je veel geld uitgeeft aan de andere versie.  De meningen zijn echter wel verdeeld over de werking van de magneet waterontharder. Niet iedereen is er tevreden over. Maar vanwege de significant lagere prijs is het zeker de moeite waard om eens te proberen. Misschien werkt het in jouw huis wel degelijk goed.

Hoe werkt een waterontharder

De traditionele waterontharder wordt geleverd met een tank. De magnetische waterontharder werkt door middel van een magneet. Deze zet je op je leiding en hij trekt als het ware de kalk uit het water. De waterontharder met magneet is ook een stuk makkelijker in gebruik. Je hoeft niet perse handig te zijn om hem te installeren. De traditionele versie is daarentegen wat lastiger in gebruik.

https://www.tx5000waterontharder.nl/