In en Out Living
Image default
Zakelijk

Wat doe je als vastgoedbeheerder?

Wanneer je meerdere woningen in je bezit hebt, is het begrijpelijk dat je niet de tijd of middelen hebt om alles voor deze huizen te kunnen regelen. Om deze reden bestaat vastgoedbeheer; een tussenpersoon als brug tussen de eigenaar van een woning en de huurders. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende zaken die een vastgoedbeheerder allemaal doet, in de zin van technisch en financieel vastgoedbeheer. Maar wat betekent dit en wat kan een vastgoedbeheerder in Amsterdam voor jou betekenen? En wat zijn de verschillen tussen technisch en financieel vastgoedbeheer?

Financieel vastgoedbeheer

Wat een vastgoedbeheerder allemaal voor je kan doen op financieel gebied, komt neer op het onderhouden van de financiële aspecten van het verhuren van een huis. Denk hierbij aan het bewaren van huurachterstanden, of het doorvoeren van eventuele huurverhogingen. Ook het juridische gedeelte wordt hier mee onderhouden; een vastgoedbeheerder in Amsterdam kan het incassotraject verzorgen en zelfs een deurwaarder inschakelen wanneer hier nood toe is. Het bovenstaande klinkt alsof vastgoedbeheerders in Amsterdam vooral handelen op de negatieve aspecten die aan het licht kunnen komen bij het huren van een huis, maar ze kunnen naast de diensten voor de verhuurder, ook goede diensten leveren voor de huurder. Dit komt vooral voor in de vorm van technisch vastgoedbeheer.

Technisch vastgoedbeheer

Wanneer een huis niet meer in een goede staat is nadat deze bijvoorbeeld lang bewoond is geweest, kunnen er sporen van slijtage of beschadiging optreden in een huis. Dit is ten eerste onprettig voor de huurder, maar heeft ook nadelen voor de verhuurder. Wanneer dit namelijk op gaat stapelen door gebrek aan onderhoud, gaat ook nog de prijs van je huis achteruit. Hiervoor bestaat gelukkig de technische kant van vastgoedbeheer. De primaire taak van technisch vastgoedbeheer is het verzorgen van onderhoud in het pand. Hieruit bestaan onder andere het uitvoeren van reparaties wanneer dit nodig is, maar ook aan het coördineren van werkzaamheden wanneer er grote reparaties of renovaties nodig zijn. Vaak hebben vastgoedbeheerders hier in hun eigen netwerk van klusbedrijven, en sommigen hebben specifieke klusjesmannen voor specifieke taken in dienst.

Bij het uitvoeren van deze werkzaamheden is het meest belangrijke aspect hiervan het adequaat en snel reageren naar de huurder. Op deze manier wordt iedereen ontzorgd en wordt elk aspect van onderhoud op een professionele manier uitgevoerd. Zo wordt iedereen die betrokken is tevreden gehouden en krijgt de huurder waar voor zijn geld, en de verhuurder hoeft niet steeds overal bovenop te zitten. In Amsterdam kan iedereen betrokken bij het huren van een huis dus profijt hebben bij de diensten die vastgoedbeheerders bieden.