In en Out Living
Image default
Deur kozijn raam trap

Verschillende soorten verf

Wat betreft verven zijn de opties eindeloos. Om iets te gaan verven moet u hier vaak wel even de tijd voor uittrekken, maar het zal leiden tot een heel mooi resultaat. Bijvoorbeeld door het verven van uw kozijn, zal het hele aanzicht van uw huis opknappen. Dit kost natuurlijk wel even de tijd door het schoonmaken, schuren en vervolgens verven. Maar het is niet alleen een optie om je huis te verven, en zijn nog veel meer verschillende opties. In dit artikel zullen alle verschillende soorten verf genoemd worden en wat je daarmee kunt doen.  

Lakverf

Voor het verven van uw kozijnen kunt u het beste lakverf gebruiken. Maar dit is ook te gebruiken voor uw meubels en andere spullen van houtwerk. Let wel op het verschil tussen lakverf voor binnen- en buitengebruik.

Acrylverf

Acrylverf is gebaseerd op water basis, hierdoor is het milieuvriendelijk. De kleur van het verf blijft goed behouden en is slijtvast en sneldrogend. Wel is deze verf alleen geschikt voor gebruikt binnen huis.

Alkydverf

Alkydverf is het tegenovergestelde van acrylverf. Deze verf is dan ook op terpentinebasis. Hierdoor is het wel geschikt om schoon te maken met terpentine in tegenstelling tot acrylverf. Deze verf is wel erg schadelijk voor het milieu. Alkydverf is veel minder populair om te gebruiken mede door de typische verflucht en doordat het na verloop van tijd geel kan verkleuren.

Latex

Bij het verven van muren wordt vaak gebruik gemaakt van latex. Doordat deze verf niet gepoederd is, is het mogelijk om over de latex verf heen te schilderen. Het is belangrijk om te letten op het kalk- en pigmentgehalte, omdat dit ervoor kan zorgen dat de muur afgeeft wanneer je er tegen aan staat.

Leerverf

Misschien verwacht u het niet, maar het is ook mogelijk om uw leren bankstel te verven. Leer is mooi materiaal, maar na enige tijd zal u wel zien dat de bank is gebruikt. Om de bank er weer als gloednieuw uit te laten zien, kunt u het leder verven. Hiervoor dient u leerverf bankstel te kopen.

http://www.leerverfshop.nl