In en Out Living
Image default
Deur kozijn raam trap

Cilindersloten

Voel jij je onveilig in je huis? Of heb je onlangs een nieuw huis gekocht, of gewoon verhuisd van huurwoning naar huurwoning?Alles kan in dat opzicht, maar je wilt je wel graag veilig wanen in jouw huis. Met een cilinderslot kan dat, aangezien cilindersloten de deur goed kunnen beveiligen. Een cilinderslot is onderdeel van het veiligheidsslot. Het slot is gemakkelijk te monteren en te demonteren, erg handig, zeker als je jouw sleutel bent kwijtgeraakt. Wel zitten er in cilindersloten grote verschillen, in kwaliteit, groottes en dus ook prijzen. Wat de verschillen zijn en welke mogelijkheden er allemaal zijn, lees je hieronder.

 

Verschillen cilindersloten

Een cilinderslot is gewoon een slot met een cilinder, maar is wel het belangrijkste onderdeel van een slot. De pinnen die erin zitten, worden omhoog of omlaag gedrukt met het profiel van de sleutel. Er zijn diverse cilindersloten, de meest bekende is het insteekslot. We zetten de verschillende soorten even voor je op een rijtje:

  • Insteekslot: meest bekende dus en wordt veelal gebruikt bij de deuren van woningen. Het slot zit in de deur verwerkt;
  • Oplegslot: dit slot komt ook nog wel voor in woningen. Alleen het wordt niet in de deur bevestigd, maar op het raam of op de deur. Het handige aan een oplegslot is dat het gemakkelijk vervangen kan worden;
  • Meerpuntsluiting: zoals de naam al zegt, is dit een slot die in de deur of het raam verwerkt is, met meerdere sluitingen (voor extra veiligheid). Het vervangen is lastig, doordat het over de gehele lengte van de deur of het raam is bevestigd. Een speciaal slot dus.

Beter beveiligd

Met een cilinderslot ben je met jouw (nieuwe) woning in ieder geval goed en beter beveiligd, mocht je er niet een of meerdere hebben (bevestigd aan/op jouw deur). Tegenwoordig zijn er zat mogelijkheden om jouw huis goed te beveiligen, je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een elektrisch codeslot.

https://www.elocktron.nl/cilinderslot.html