In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Waarom een bed van 180×200 de perfecte keuze is

Wanneer je een nieuw bed gaat kopen, moet je dat goed doordacht doen. Een goed bed en matras zijn bepalend voor een goede nachtrust. Wanneer je een goed bed en matras hebt, wordt je uitgerust wakker en daarvoor ga je ook slapen. Daarom moet je bed aan bepaalde eisen voldoen. Een bed moet een goede grootte hebben. Een bed van 180×200 cm is een standaardmaat. Het is de meest voorkomende afmeting voor zowel boxsprings als lattenbodems. Door een voldoende groot bed te kiezen verstoor je niet de nachtrust van je partner. Je hebt beide voldoende ruimte om heerlijk van je nachtrust te kunnen genieten. Een bed van 180 x 200 cm is een van de meest gekozen maten. Je hebt daardoor veel aanbod. Je kunt bij die maatsoort kiezen uit allerlei soorten, prijzen en dergelijke. Het is een maat dat voldoende ruimte biedt voor twee personen. Het is groot genoeg voor een goede nachtrust ook al ben je van nature een moeilijke slaper. Het is ook een voordeel dat deze standaardmaat, ondanks de grootte, in bijna alle slaapkamers past.

De beste maat voor je bed

Over het algemeen wordt gezegd dat hoe groter het bed is hoe comfortabeler je erop kunt slapen. De lengte en breedte van je bed zijn afhankelijk van je eigen lengte en lichaamsbouw. Wanneer je een lichaamslengte hebt van 175 cm dan is een bed van 200 cm lang genoeg. Wanneer je echter langer bent dan kun je een bed nemen van bijvoorbeeld 210 cm of 220 cm. Je moet er rekening mee houden dat je bed ongeveer 20 cm langer is dan dat je zelf bent. Wij Nederlanders worden steeds langer en daardoor worden er ook steeds langere bedden gekocht. De breedte van je bed wordt ook door je postuur bepaalt. Wanneer je een gewoon alledaags postuur hebt, is de breedte van het matras waarop je slaapt van 80 cm al voldoende. Als je echter breed gebouwd bent dan is het aan te bevelen dat de matrasmaat een breedte heeft van 90 cm of zelfs 100 cm. Een bed van 200 cm breed is een breed bed. Je moet natuurlijk ook beoordelen of dat goed in je slaapkamer past. Natuurlijk kan je altijd even de hulp van een expert, zoals Emob, inroepen als je twijfelt over de maat van je bed.

Het matras voor je bed

Wanneer je een tweepersoonsbed hebt en je moet kijken voor een nieuw matras dan kun je een twee persoons-matras nemen. Je kunt ook twee kleinere matrassen aanschaffen. Wanneer je hoofdzakelijk alleen in het twee persoons-bed ligt, kun je het beste een tweepersoonsmatras kopen. Slaap je altijd met twee personen in het bed dan kun je gebruik maken van 2 losse matrassen. Dat is ook fijner slapen als je bedpartner een heel ander postuur of lichaamsgewicht heeft dan jij. Ook kun je een zacht matras willen hebben of juist een hard. De hardheid is medebepalend voor de wijze van slapen. Het is ook fijner om 2 losse matrassen te gebruiken als een van beiden veel transpireert. Ook kun jij of je bedpartner lichamelijke klachten hebben. Ook dan is gewenst om een eigen matras te hebben. Ga bij het uitzoeken van een nieuw bed en matras (sen) niet over een nacht ijs. Zorg dat je een matras koopt waarop je eerst kunt proefslapen. Het is bijzonder belangrijk dat je na het slapen weer uitgerust wakker wordt.