In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Verhuurd huis verkopen met huurder erin

Problemen bij verkoop verhuurd huis

De verkoop van een verhuurde woning is niet zomaar mogelijk via reguliere verkoop kanalen.
Een huurder geniet huurbescherming in Nederland, Koop breekt geen huur dit leidt vaak tot problemen voor de verhuurder bij verkoop. Doordat lopende huurovereenkomsten niet zomaar kunnen ontbonden voor verkoop staan deze de verkoop in de weg.

Verhuurd huis verkopen

Gelukkig is er een mogelijkheid om een verhuurd huis toch direct te kunnen verkopen. U kunt uw woning direct verkopen aan een woning opkoper. Wilt u een verhuurd huis verkopen dan kan de verkoop al binnen een week rond zijn bij Sons Real Estate. U vraagt simpelweg een bod aan via de site en de rest regelen wij.

Woningwaarde in verhuurde staat

De woningwaarde in verhuurde staat ligt anders dan de leegwaarde van een woning, bij de verkoop van een verhuurde woning worden de lopen huuroveneenkomsten overgenomen bij de verkoop. De woningwaarde wordt bepaald op basis van verschillende factoren waaronder: de locatie, staat van onderhoud van de woning, de vaste lasten en de maandelijkse huurstromen. Aan de hand hiervan kan de woningwaarde opgesteld. Als de huur niet jaarlijks is geindexeert zal de woningwaarde hierdoor lager liggen, indien de staat van onderhoud uitstekend is zal dit een positieve invloed hebben op de woningwaarde.

In de praktijk levert de verkoop van een woning die leeg verkocht wordt meer op dan de verkoop in verhuurde staat. Echter zijn er bij de verkoop van een verhuurde woning aan een opkoper totaal geen verkoopkosten zoals courtage en notariskosten, de hoogte van het bod dat u ontvangt is exact het bedrage dat de verkoop u netto oplevert.

Een zorgeloze en snelle verkoop van uw verhuurde woning ligt binnen handbereik.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-met-huurders/