In en Out Living
Image default
Woningen

Dankzij deze tips vind je binnen no-time een geschikt makelaarskantoor

Als je er over nadenken om je huis te verkopen, dan zijn er veel verschillende aspecten waar je rekening mee dient te houden. Het verkopen van onroerend goed, bijvoorbeeld een woning, is een grote transactie. Sterker nog, het is hoogstwaarschijnlijk een van de grootste transacties in heel je leven! Het is dus van grootst belang dat je deze transactie zo soepel mogelijk laat verlopen, en dat kan met het behulp van een ijzersterke makelaar.

Als het gaat om het kiezen van een makelaar, zien we vaak dat er wordt gekozen voor de makkelijke weg. Zo zijn er veel mensen die op aanraden van een familielid in zee gaan met een bepaalde makelaar. Verkeerd is dit niet, deze makelaar heeft zijn werk hoogstwaarschijnlijk goed verricht voor je kennissen, anders zullen ze hem niet aanraden. Toch raden we aan om verder te kijken dan je neus lang is. Elke woning is anders, wellicht dat een andere makelaar meer geschikt is voor uw verkoop.

In dit artikel hebben we een aantal tips opgesomd die je moeten helpen om binnen no-time een geschikte makelaar te vinden, of je nu een huis koopt of verkoopt.

Maak kennis met verschillende makelaars

Voordat je een keuze maakt is het belangrijk om eerste alle mogelijke makelaars te leren kennen. Dit kun je het beste doen door alle potentiële makelaars te benaderen en (voor jou) relevante vragen te stellen. Zo kom je meer te weten over de makelaar zelf, het kantoor waar hij/zij werkzaam is, hun werkstijl en misschien wel het belangrijkst: hun expertise gebieden.

Op deze manier ben je er zeker van dat je de samenwerking aangaat met iemand die professioneel is, een goede geschiedenis heeft op makelaars gebied en goed aansluit bij jouw toekomstige (ver)koop.

Om alles te weten te komen over een bepaalde makelaar kun je vragen naar enkele referenties. Dit geeft je inzichten in het daadwerkelijke succes van een makelaar, en hoe lang andere klanten daadwerkelijk klant waren voor de transactie was gesloten.

Check of de makelaar expert is op de lokale vastgoedmarkt

Een ander essentieel aspect van een goede makelaar is de kennis over de lokale vastgoedmarkt. De makelaar die voor jouw woning een potentiële koper moet vinden, moet bekend zijn met de lokale markt om tot een goede deal te komen.

Voornamelijk als je een huis wilt kopen is het belangrijk dat je makelaar goed ingelicht is over de omgeving. Hoe zien de verschillende buurten in de omgeving eruit? Zijn er genoeg scholen in de buurt? Wat is de gemiddelde verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de buurt?

Ook als je je huis wilt verkopen is het in je voordeel dat de makelaar een expert is als het gaat om de lokale vastgoedmarkt. Door zijn kennis en inzichten kan de makelaar er alles aan doen om een goede prijs voor jouw woning te realiseren.

Een tip om deze kennis te peilen is om voorafgaand aan de verkoop van je woning, een gratis waardebepaling huis aan te vragen bij de makelaar. Dit is een schatting van de actuele woningwaarde, gebaseerd op kenmerken van de woning en de omgeving. Door een dergelijke waardebepaling krijgt u inzichten in het expertiseniveau van de makelaar.

Door de antwoorden van verschillende makelaars te vergelijken, kun je uiteindelijk de makelaar met het grootste kennisniveau toevertrouwen met de (ver)koop.

Praktische tip: Check of de makelaar zijn telefoon opneemt

Makelaars zijn over het algemeen redelijk druk. Soms zijn ze zelfs zo druk, dat ze niet altijd tijd voor je hebben. Dit wil je voorkomen, aangezien deze makelaars waarschijnlijk niet het onderste uit de kan voor je halen.

Een praktische test om te checken of de makelaar tijd voor je heeft, is simpelweg het plegen van een telefoontje of het sturen van een mailtje. Neemt de makelaar direct op, of ontvang je dezelfde dag nog antwoord via de mail? Dan zit je goed. De makelaar vindt jouw woning belangrijk en maakt hier dus tijd voor vrij, dat is een goed teken.

Krijg je steeds de voicemail, of ontvang je pas enkele dagen na het sturen van het mailtje een reactie? Dan is dit het teken om opzoek te gaan naar een andere makelaar. Het lijkt er namelijk op dat ze ergens anders zitten met hun hoofd.

Wat je voorkeur ook is, tijdigheid is belangrijk in het vastgoedspel. Je wilt dat de makelaar regelmatig met je communiceert en je voorziet van de informatie die je nodig hebt, wanneer je maar wilt.

Kies een makelaar met technische vaardigheden

Hedendaags zijn er veel technologieën die het werk van de mens een stuk vergemakkelijken. Ook in de wereld van de makelaarskantoren zijn er verschillende ontwikkelingen die hun werk een stuk efficiënter maken. Een goede makelaar maakt hier gebruik van. Naast dat dit makkelijker werk voor de makelaar oplevert, zal dit vaak ook resulteren in sneller resultaat. Het is dus  voor u ook van belang dat de makelaar hier gebruik van maakt.

Daarnaast zorgen deze tools en systemen zorgen niet alleen voor efficiëntie, maar laten ze ook zien dat uw agent actueel is en betrokken is bij de branche.

Een makelaar met een goede strategie is goud waard

Zonder plan kom je nergens, mits geluk geen rol speelt. Of je nu een woning wilt kopen of je huidige woning wilt verkopen, de makelaar moet voorzien zijn voor een gedegen strategie om de (ver)koop zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Vraag naar de strategie van de makelaar. Vaak kunnen ze je prima inzicht geven in de strategie die ze voor ogen hebben. Ook kun je vragen wie zij als hun belangrijkste concurrenten zien. Op basis van deze informatie krijg je een beter beeld van de makelaar en zijn werkwijze.

https://www.lassoo.nl/gratis-waardebepaling-huis/