In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

Snel afvallen met hardlopen en sporten

Ten eerste is van belang dat je een keuze maakt bij het kopen van een loopshirt met betrekking tot korte of lange mouwen, de meeste hardlopers kiezen voor korte mouwen. Overigens kan je ook ervoor kiezen een hardloopshirt te kopen zonder mouwen. Prettig bij een hardloopshirt is als deze weinig tot geen vervelende plekken heeft zoals naden die kunnen irriteren (bv. jeuk veroorzaken) als je gaat hardlopen. Vaak is een duur of goedkoop hardloopshirt moeilijk van elkaar te onderscheiden als je de prijs niet laat zien maar aan dergelijke aspecten van een hardloopshirt kan de kwaliteit wel worden afgemeten. Ook is het soort materiaal dat gebruikt wordt belangrijk. Als het warm is dan is het noodzakelijk dat vocht goed en snel kan worden afgevoerd. Een ademend sportshirt is dan erg lekker om te hebben. Nog een eigenschap van een goed hardloopshirt is winddichtheid.

Hardloopsokken

Je zult het misschien niet snel hebben bedacht maar ook hardloopsokken vallen in de categorie van hardloopkleding. Hardloopsokken zijn belangrijk omdat ze jouw sportschoenen echt tot uiting kunnen laten komen waardoor je minder snel problemen krijgt met je voeten. Veel voetproblemen ontstaan bij hardlopers doordat gebruik wordt gemaakt van verkeerde sokken, vaak gewone sokken niet bedoelt om mee hard te lopen. Voetblessures zijn tevens een van de meest voorkomende blessures bij hardlopers, belangrijk is het dus om deze blessures te voorkomen. De voordeel van het dragen van hardloopsokken in plaats van gewone is vooral te merken bij het afvoeren van vocht. Dit is belangrijk om schimmel, blaren en andere kwetsuren te verminderen of in zijn geheel tegen te gaan. Er zijn zowel korte als lange hardloopsokken, uiteraard zijn korte hardloopsokken beter voor in de zomer en lange hardloopsokken zijn beter voor in de winter.

Voeding en 10 kilo afvallen

Als je 10 kilo wilt gaan afvallen met hardlopen is niet alleen de beweging maar ook de voeding een belangrijk punt. Als je namelijk evenveel blijft eten zal je veel minder snel afvallen en als je stopt met hardlopen ook net zo snel weer 10 kilo aankomen. Daarom raden we zeker aan om op zijn minst een verandering te maken in je voedingspatroon en beter nog een dieet te volgen en na het dieet je voedingspatroon permanent drastisch te wijzigen. Ben je echt gemotiveerd en wil je echt graag 10 kilo of meer afvallen dan zal je dus ook op je voeding moeten letten. Enkele eenvoudige in de praktijk te brengen tips zijn als volgt:

Tip 1: Drink geen frisdranken meer en geen dranken met suiker. Ga in plaats daarvan over op veel water drinken en gezonde alternatieven zoals smoothies, fruitdrinks en bijvoorbeeld ook erg gezond jus d’orange.

Tip 2: Eet ook fruit, misschien doe je dit al ga er dan mee door, en zo niet begin er dan mee. Eet zeker 4 stuks fruit per dag, zo heb je minder trek in ander eten en krijg je veel belangrijke vitamine binnen en fruit is erg lekker dus dit moet goed in de praktijk te brengen zijn.

Tip 3: Probeer alleen te eten wat je nodig hebt om je lichaam te onderhouden en niet als je honger hebt. Heb je toch hele erge honger dan kan je best iets eten maar eet iets gezonds zoals fruit, drink er wat bij of neem een cracker of een ander calorie arm koekje. Zo verdwijnt je honger gevoel maar wijk je niet af van je dieet.

Tip 4: Je went aan het minder eten, je hebt langzamerhand steeds minder honger als je bijvoorbeeld minder hebt ontbeten. Je investeert dus in de toekomst door minder te eten en dit vol te houden. Heb je veel honger maar al gegeten gebruik dan bijvoorbeeld een eiwit-shake als vervanger van een maaltijd.

Je kan nu beginnen met 10 kilo afvallen met hardlopen, Succes!

Afvallen tips

In dit artikel lees je 4 belangrijke tips over afvallen. De 4 onderwerpen die zullen worden besproken zijn: voeding, sporten, motivatie, structuur. Dit zijn voor ons 4 belangrijke pijlers om afvallen tot een succes te maken. Eerst behandelen we afvallen tips over voeding.

Afvallen tips en voeding

Afvallen tips over voeding zijn online tot in den treuren te vinden. Hele lijsten vol met gerechten die je beter niet kunt eten, hoe je bepaalde gerechten die wel zijn aangeraden klaargemaakt kunnen worden en op welk tijdstip je wat kan eten. Nadeel is dat je vaak linksom of rechtsom moet betalen voor deze tips. Er zijn echter enkele belangrijke voeding tips te geven waardoor jij nooit meer te veel zult eten, een belangrijke voorwaarde natuurlijk voordat je gaat afvallen.

Afvallen tip 1 met betrekking tot voeding is een maximale hoeveelheid calorieën dat je mag eten. Dit is 2500 voor mannen en 2000 voor vrouwen. Echter is dit de normale hoeveelheid calorieën die je lichaam nodig heeft. Wil je afvallen ga dan voor 2000-2200 voor mannen en 1500-1700 calorieën per dag voor vrouwen. Zo mik je op ongeveer 2 kilo afvallen per week wat een gezonde hoeveelheid is, niet te veel en niet te weinig wat belangrijk is onder andere om het jojo effect tegen te gaan.

Afvallen tip 2 met betrekking tot voeding heeft te maken met de do’s. Het is wel belangrijk om genoeg vitaminen binnen te krijgen, ongeacht of je aan het afvallen bent of niet. Gebruik vitamines als aanvulling op je voedingspatroon, zeker als je een dieet volgt zijn vitamines aangeraden aangezien een tekort aan vitamine problematisch is voor je lichaam. Daarnaast is het drinken van minimaal 2 liter water per dag aangeraden. Goed hydrateren is belangrijk om je lichaam om gang te houden ook tijdens een dieet. Probeer zo veel mogelijk groente te eten en neem dagelijks veel fruit, dit is gezond en vaak ook gewoon erg lekker.

Wil jij dit, weet je zeker dat je wilt afvallen? Voor de één om die laatste kilo’s te verliezen zodat je eindelijk jouw sixpack tevoorschijn kunt zien komen en voor de ander zodat je überhaupt weer wat eenvoudiger kan bewegen? Dan is deze site een goed begin punt. Lees alles over sportvoeding, de juiste hardloopkleding, het aanleren van een gezond eetpatroon en de beste manieren om te beginnen met hardlopen.

 

Lees meer over snel afvallen, en ontdek hoe je bij iHerb Nederland supplementen kunt bestellen die je afvallen ondersteunen. Check iherb.