In en Out Living
Image default
Alarmsysteem

Tips voor een veilige woning

Tips voor een veilige woning

Een eigen woning moet veilig voelen. Het maakt hierbij niet uit of je de woning huurt of eigenaar bent van de woning. Waarschijnlijk ben je niet dagelijks bezig met het verbeteren van de veiligheid van je woning. Dat is logisch. Het is wel interessant om af en toe eens stil te staan bij de innovatie rondom veiligheidsproducten. Mogelijk zijn er nieuwe oplossingen geïntroduceerd die je huis nog veiliger maken. Dit zijn bijvoorbeeld een dome camera, een koolmonoxidemelder en domotica.   

Wat is een dome camera? 

Een dome camera is een beveiligingscamera in een koepelvormige behuizing. Wat deze camera extra interessantmaakt is dat het moeilijk is te zeggen uit welke hoek er gefilmd wordt. Dit komt omdat de lens en kijkhoek nauwelijks zichtbaar zijn. Voor inbrekers werkt dit afwerend, want zij zijn natuurlijk bang om gefilmd te worden. Met een dome camera zijn ze hier echter nooit zeker van. 

 

Wat is een koolmonoxidemelder?

Heb je al rookmelders in huis? Helemaal super! Hierdoor ben je al een stuk veiliger. Toch kan een rookmelder je niet voor alle gevaren waarschuwen. Bijvoorbeeld niet voor koolstofmonoxide, ook wel bekend als CO. Koolstofmonoxide is een kleurloos, smaakloos en geurloos gas, iets lichter dan lucht. CO kan samen met lucht een explosief mengsel vormen en jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Ook belanden er honderden mensen in het ziekenhuis met klachten. Een rookmelder kan je niet waarschuwen voor CO, maar een koolstofmonoxidemelder wel. 

Wat is domotica?

Domotica staat ook wel bekend als huisautomatisering of smart home. Met domotica kan je helemaal los gaan en je woning veiliger te maken. Je kan tegenwoordig de sloten van je woning koppelen aan je domotica systeem en van een afstand aangeven of er iemand in je huis mag komen of niet. Ook zijn de lampen te koppelen aan je domotica systeem en kan je op afstand bijvoorbeeld je lampen aan en uit zetten. Dit is bijvoorbeeld handig als je op vakantie bent en af en toe de indruk wilt geven dat je thuis bent door de lampen aan te zetten. Hiermee schrik je dan weer inbrekers af! 

 

https://www.feenstra.com