In en Out Living
Image default
Decoratie en accessoires

Huisnummers en naamborden bij De Naambordensite

Voor een naambordje voordeur hoef je niet naar een winkel in de stad te gaan. Je kunt moderne naamplaten gewoon online bestellen bij De Naambordensite. De collectie is groot en afwisselend. Er zijn goedkope basic modellen en chique exemplaren. Om een beetje orde in al die naambordjes te brengen, zijn ze gesorteerd op materiaal.

Grootste materialenkeuze in NL en BE!

Op de homepage zie je aan de linkerkant een alfabetische opsomming. We lichten er een categorie uit: blauwstenen naamplaten. Andere benamingen voor dit soort kalksteen zijn arduin, blauw hardsteen, hardsteen, kolenkalksteen en petit granit. Je herkent blauwsteen aan de blauwgrijze kleur. Die tint is ontstaan door de aanwezigheid van plantaardige resten van zeelelies. Een zeelelie is een klein diertje met een kalkskelet dat op de bodem van de zee leeft. De naamplaten van blauwsteen worden in België met de hand gemaakt. De tekst wordt er met een lasertechniek op gezet. Qua model kun je kiezen uit vierkante bordjes van bijvoorbeeld 15 bij 15 cm of 17,5 bij 17,5 cm. Andere opties zijn rechthoekig, rechthoekig met een boog aan de bovenkant en ovaal.

Natuursteen- of toch kunststof?

Naast een blauw- of leisteen naambord is er natuurlijk nog veel meer naamplaten Een bord van acrylaat kent vele voordelen. Acrylaat staat ook wel bekend als perspex of plexiglas. Het is bijzonder licht in gewicht en sterk. Een naambord van acrylaat is UV bestendig en dat betekent dat het lang mooi blijft. Het materiaal is van oorsprong doorzichtig en helder, maar tegenwoordig is het mogelijk er een kleurtje aan te geven.

In iedere kleur leverbaar

Voorbeelden zijn groen, geel, bruin, grijs en paars. Een vrolijke combi kan natuurlijk ook. Wat denk je bijvoorbeeld van zwart met oranje, groen met wit of grijs met paars? De tekst wordt in het bord gegraveerd en vervolgens in een door de klant opgegeven tint gelakt. De actuele prijzen van acrylaat bordjes lopen uiteen van € 7,50 tot € 109,95. Laatstgenoemde is een prachtig rond model van twee plaatjes. Deze overlappen elkaar deels. Op het ene plaatje staat de naam in een mooie boog. Op het andere plaatje staat het huisnummer.

https://www.denaambordensite.nl