In en Out Living
Image default
Woningen

Nieuwe verlichting trends

De juiste sfeer in huis creëren met de perfecte verlichting is niet zo simpel. Terwijl verlichting je huis kan doen omtoveren tot het huis van je dromen! Het nieuwe jaar is een goed moment om het huis eens aan te pakken en te vernieuwen. Je kan bijvoorbeeld de verlichting in de woonkamer aanpakken, of de verlichting verbeteren in die kleine badkamer. Met een badkamer plafondlamp bespaar je ruimte en creëer je een ruimtelijk gevoel. Maar hoe kies je de beste lamp? Hieronder lees je over drie nieuwe trends die dit jaar centraal gaan staan.

Smart verlichting

Het afgelopen jaar werd het al populair, maar in het nieuwe jaar kan je er bijna niet meer omheen. Tot smart verlichting behoren alle lampen die je via een app op je telefoon kan bedienen. Je kan ze niet enkel in- en uitschakelen via zo een app, maar ook dimmen, van kleur laten veranderen en aanzetten op een timer. Zo bespaar je energie en ben je altijd in staat de juiste sfeer te creëren in huis. Je kan niet alleen verlichting op een smart manier regelen. Er zijn speciale stekkerdozen beschikbaar die je kan verbinden met een app op je smartphone waardoor je elk apparaat dat je aansluit op deze stekkerdoos kan bedienen. Zo kan je ook lampen gebruiken op de smart manier die officieel niet tot smart verlichting behoren. 

Scandinavische stijl

Een Scandinavisch interieur is een grote trend en daarbij horen natuurlijk ook bepaalde soorten lampen. Scandinavische stijl draait om zachte kleuren, aardse en natuurlijke tinten en organische, ronde vormen. In het algemeen is deze stijl minimalistischer dan andere stijlen en dat betekent dat de inrichting niet veel tierelantijntjes heeft. Voor de verlichting betekent dit een sobere en zachte uitstraling. LED spots passen hier bijvoorbeeld goed bij, omdat ze niet veel ruimte innemen en simpel zijn. Vaak zijn deze spots te krijgen in zachte kleuren die goed bij de Scandinavische stijl passen. Ook inbouwlampen van LED zouden goed binnen deze stijl passen.

Populaire lampen van Verlichtingspecialist

Zoals eerder beschreven passen LED spots goed bij de nieuwe trends. Bij Verlichtingspecialist.nl zijn LED spots vollop te vinden. Ze zijn verkrijgbaar met twee of meerdere spotjes die je kan verstellen. Zo kan je de spotjes precies richting waar jij een lichtbron wilt hebben. Ook vind je bij Verlichtingspecialist.nl LED verlichting die je kan inbouwen. Een goed voorbeeld zijn de inbouwlampen van L&W die er verkrijgbaar zijn. Ze zijn beschikbaar in meerdere zachte kleuren en ze zijn minimalistisch, zodat ze goed passen bij de Scandinavische stijl. Het assortiment van Verlichtingspecialist.nl is het grootste aanbod van Zuid Nederland en heeft onder andere een showroom in Oosterhout.