In en Out Living
Image default
Bedrijven

Meer energie in het leven

De Bach bloesem is helpend als je je continu druk maakt om anderen. Als je iemand bent die heel snel emoties van anderen oppikt, dan herken je het vast wel dat je je meteen zorgen maakt als het niet zo goed met iemand gaat. Je doet er alles aan om diegene beter te laten voelen, maar daarbij cijfer je jezelf weg. Dit gaat ten koste van je eigen gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Het is dus tijd dat je gaat leren om jezelf af te schermen van alle prikkels, maar dit is nog niet zo makkelijk. Het is iets wat veel tijd en oefening vergt. De Bach bloesem kan je hier een handje bij helpen.

Jezelf op de eerste plek

Wanneer je altijd maar voor de ander zorgt, vergeet je vaak jezelf. Het is juist ontzettend belangrijk om lief voor jezelf te zijn en goed voor jezelf te zorgen. Drink genoeg water, rust uit als het nodig is en ga op tijd naar bed als je dat kan gebruiken. Door dagelijks wat Bach druppels in je water te doen gaat het makkelijker zijn om dit daadwerkelijk uit te voeren. Vaak hebben we wel plannen of goede voornemens, maar het uitvoeren daarvan blijkt vaak nog lastig. Om die laatste stap te zetten zou je dus eens kunnen beginnen aan druppels van de Bach bloesem.

Breed inzetbaar

Om het in wat bredere zin te trekken: de Bach bloesem kan helpend zijn bij mensen die overgevoelig zijn. Het hoeft dus niet alleen te gaan over het oppikken van emoties van anderen, maar het kan ook zijn dat je heel gevoelig bent voor geluiden. Misschien herken je het wel dat je altijd hoofdpijn hebt doordat elk geluid keihard binnenkomt, de auto’s, de vogels en ga zo maar door. Om je wat meer te beschermen tegen die vervelende prikkels wordt dezelfde dosering aangeraden. Ook als je gevoelig bent voor kritiek en snel in je emoties schiet is het zeker aan te raden.