In en Out Living
Image default
Bedrijven

Lang genieten van flora en fauna in je tuin

Je tuin op een correcte manier onderhouden lijkt eenvoudig, maar vereist aardig wat werk. Zeker als je dit goed aan wilt pakken, kan het een flinke klus zijn. Je kunt dan uiteindelijk wél genieten van de flora en fauna. Een goed onderhouden tuin is immers een waar genot. Het is uiteindelijk de plek waar je je (met name gedurende de zomermaanden) lekker kunt terugtrekken en tot rust kunt komen. Dan is het wel fijn als je niet te maken hebt met bergen onkruid, dor gras en allerlei soorten afval. Een paar aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden, zullen jouw tuin tot een waar sprookjesbos omtoveren.

Essentiele tips voor je tuinonderhoud

Een belangrijk aspect en iets wat veel mensen toch onderschatten, is de staat van je bodem. Een vruchtbare bodem betekent dat je allerlei plantjes, bloemen en struiken kunt planten. Een bodem wordt blij van voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zijn voedsel voor bloemen en planten. Hierdoor zijn je struiken, bloemen en planten weer beter bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Bloemen, bomen en planten worden in de natuur vrijwel altijd gevoed door restafval van onder andere blaadjes. Restafval verwijdert men veelal uit de tuin, dus dien je je bloemen en planten een handje te helpen. Dit kan door plantenvoeding en compost te strooien gedurende het voorjaar. Verder is het belangrijk dat allerlei dieren en insecten voorkomen in de tuin. Dit bevordert de biodiversiteit in je tuin. Vergeet natuurlijk ook niet om je bloemen en planten goed te verzorgen. Je Magnolia snoeien bijvoorbeeld is iets wat eigenlijk niet hoeft, maar in sommige gevallen wel nodig is. Wil je echt graag je Magnolia snoeien, doe dit dan vrijwel meteen na de bloei.

Het gazon is niet geheel onbelangrijk

Je gazon heeft ook tijd, energie en liefde nodig. Het is aan te bevelen om tweemaal jaarlijks mest te strooien over je grasmat. Daarnaast is het echt van belang dat je minimaal 4 keer per jaar onkruid en ander grut weghaalt. Het is de bedoeling dat jij de strijd wint van het onkruid. In dat geval zal het onkruid vergaan. Wat maaien betreft dien je te letten op de hardheid van de grasmat. Heb je hier niet bijster veel zin in, laat dan kunstgras aanleggen bijvoorbeeld. Je bent dan tevens af van zaken als bemesten en sproeien.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/magnolia-snoeien-verzorgen/