In en Out Living
Image default
Meubels

Je woning stijlvol inrichten

Als je een gezin krijgt besluit je op een gegeven moment vaak dat je groter wilt gaan wonen. Van een klein appartement waar je alleen of met je partner woonde verhuis je naar een veel grote woning waar meer ruimte is voor meer mensen. Je krijgt dan echter ook met de vraag te maken hoe je al die nieuwe ruimte moet gaan inrichten. In je oude woning pasten net een bed, een kast en een oude bank en dan hield het op. Veel mensen laten zich tegenwoordig adviseren door een binnenhuisarchitect maar je kunt zelf ook alvast kijken naar welke vormen goed passen binnen de ruimte die je hebt. Kijk bijvoorbeeld eens naar een deens ovaal tafel in plaats van naar een vierkante of rechthoekige tafel.  

Materialen van je meubelen 

Als je meubels gaat uitkiezen is het ook slim om te kijken naar welke materialen je graag zou willen laten terugkomen in je interieur. Vaak is een combinatie van een aantal materialen erg mooi, maar sommige materialen passen dan weer niet zo mooi bij elkaar omdat ze bijvoorbeeld qua kleur geen goede match zijn. Daarnaast moet je rekening houden met je budget. Sommige materialen zijn erg mooi maar wel duur. Andere zijn goedkoper maar gaan misschien minder lang mee. Kies je bijvoorbeeld voor een eikenhouten tafel, dan kies je voor een materiaal dat niet het allerduurste is maar wel lang mee gaat. 

De kleuren van je interieur

Het is handig om van te voren een tekening of foto animatie te gaan maken van de kamer die je wil gaan inrichten. Als je door de winkel loopt kun je namelijk enthousiast worden van verschillende spullen die bijvoorbeeld qua kleur niet bij elkaar matchen. Als je van te voren een animatie of tekening maakt, dan heb je dit probleem niet. Je kunt dan ook in een oogopslag zien welke kleuren bij elkaar passen en welke absoluut niet. 

Duurzaamheid 

Er zijn natuurlijk ieder jaar wel weer nieuwe trends op het gebied van wonen. Het is wel goed om je af te vragen of je hier in mee wilt gaan. Ieder jaar een nieuw interieur aanschaffen is immers redelijk kostbaar en ook niet duurzaam. Kijk daarom ook naar klassieke woontrends die minder modegevoelig zijn. Als je dit doet kun je ook kiezen voor duurzame materialen die lang meegaan waardoor je meubels er mooi en nieuw uit blijven zien. Ook na vijf of tien jaar.