In en Out Living
Image default
Meubels

Drie dingen die jouw woonkamer net dat beetje extra kunnen geven

Ben jij je woonkamer een beetje beu? Oogt hij flets of net niet gezellig genoeg? Voor je naar de woonwinkel of bouwmarkt rent en een compleet nieuwe inboedel koopt: je hoeft niet te overdrijven. Met een paar kleine en simpele aanpassingen kan jouw woonkamer echt als nieuw voelen. Met deze drie items voelt jouw woonkamer weer helemaal als nieuw, zonder dat je je volledige portemonnee hoeft leeg te trekken.

Een opvallende muur

Als je iets aan de muur verandert, verandert vaak ook de volledige sfeer van de ruimte. Kies een muur die wat meer in de spotlight mag komen te staan en laat deze er lekker uit knallen. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een opvallend kleurtje verf dat past bij de kleuren van je interieur, een leuk behangetje of pak het wat origineler aan met bijvoorbeeld mooie wandpanelen of een leuk rijtje tegels.

Een sfeervolle lamp

Licht is ontzettend sfeerbepalend en de juiste verlichting kan jouw woonkamer helemaal afmaken. Investeer naast het grote licht in mooie sfeerverlichting zoals wat leuke spotjes aan de muur, een lichtslinger of een mooie kamerlamp. Door verschillende mogelijkheden te hebben in je verlichting kun je naar behoeven sfeer creëren. Het kan ook een goed idee zijn om een dimfunctie in te stellen op het grote licht. De kleur van het licht speelt ook een grote rol in de sfeer. Wit licht is het meest helder en het meest praktisch. Geel licht is echter veel gezelliger. Dit kun je bewerkstelligen door een wat gelere lampenkap te kopen of lampjes aan te schaffen die gele verlichting uitzenden.

Een mooi vloerkleed

Ten slotte is geen woonkamer helemaal af zonder een mooi vloerkleed. Een vloerkleed is lekker warm en gezellig en kan er op winterse dagen ook nog eens voor zorgen dat de warmte lekker in de woonkamer blijft. Als je je vloerkleed in de zithoek wil leggen: ga dan voor een kleed dat 30 centimeter breder is dan de bank en leg het kleed onder een derde van de bank, dat ziet er het meest harmonieus uit. In zo’n geval is het niet verstandig om voor een al te dik kleed te gaan, omdat het kleed dan onomkeerbaar indeukt.