In en Out Living
Image default
Meubels

Verschillende soorten houten eettafels

Een houten eettafel kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw eetkamer of woonkamer. Het biedt niet alleen een plek om te eten, maar kan ook dienen als centraal punt in je interieur. Er zijn verschillende soorten houten eettafels beschikbaar, elk met hun eigen unieke stijl en eigenschappen. Elke houtsoort kan weer voor een andere sfeer zorgen, daarom is het goed om deze verschillende soorten op een rijtje te hebben. Denk bijvoorbeeld aan eettafels van mangohout, die sfeer toevoegt aan elke ruimte. In dit artikel kun je lezen over verschillende soorten houten eettafels en hun eigenschappen, dus lees snel verder!

Eikenhouten eettafels

Eikenhout is een van de meest populaire houtsoorten voor eettafels. Het heeft een mooie, warme uitstraling en is sterk en duurzaam. Eikenhouten eettafels zijn er in verschillende stijlen, van moderne tot meer klassieke eettafels. Dat maakt deze tafels zo populair, gezien ze in veel soorten interieur een bijzondere uitstraling hebben.

Walnoot eettafels

Walnoot is een luxe houtsoort die bekend staat om zijn rijke, donkere kleur en opvallende nerfpatronen. Walnoot eettafels hebben vaak een traditionele uitstraling en kunnen worden gecombineerd met andere luxe materialen zoals leer en koper. Mocht je gaan voor deze luxueuze stijl, dan is deze eettafel zeker iets voor jou. Sommige walnoot eettafels hebben een gladde, gepolijste afwerking, terwijl andere juist meer een natuurlijke uitstraling hebben. Zo is er voor ieder wat wils. 

Esdoorn eettafels

Esdoornhout is een lichte, zachte houtsoort met een fijne, gelijkmatige textuur. Het heeft een mooie, blonde kleur die goed past bij een minimalistisch of Scandinavisch interieur. Esdoorn eettafels zijn vaak eenvoudig van ontwerp en hebben een tijdloze uitstraling. Vanwege de duurzame eigenschap van deze tafels, zie je vaak dat ze van generatie op generatie worden overgedragen, wat ook prima kan!

Mangohouten eettafels

Mangohout staat erom bekend dat het duurzaam, sterk en een mooie textuur heeft. Het unieke nerfpatroon van deze houtsoort zorgt voor een bijzondere uitstraling die gegarandeerd blikken zal vangen. Naast dat ze mooi zijn om te zien, zijn ze ook nog eens erg gemakkelijk in onderhoud. Met een doekje, wat water en een mild reinigingsmiddel kun je de tafel goed afnemen, wat de levensduur ervan zal verlengen.

Acaciahouten eettafels

Acacia is een duurzame en robuuste houtsoort die vaak wordt gebruikt voor eettafels. Het heeft een warme, roodbruine kleur en een opvallend nerfpatroon. Acaciahouten eettafels zijn er in verschillende stijlen, van rustiek tot modern. Afhankelijk van jouw persoonlijke smaak kun je de vorm van de tafel kiezen en de grootte. Welke houten eettafel heeft jouw voorkeur?