In en Out Living
Image default
Woningen

Interieur design trends van 2021 – de top 5 voor je uitgelicht.

 

 

Interieur design trends komen en gaan. Elk jaar zien we nieuwe verschijnen en proberen we weer de leukste stijlen voor in huis te combineren. Onderstaand hebben we een lijstje van de top 5 met je gedeeld. Kijk er naar en doe inspiratie op!

 

 

 

1. Denk groot voor je decoratie

Voor degenen die van kleurrijke decoratie houden, kanaliseert deze maximale look de vrijgevochten essentie van de gevierde Bloomsbury-artiesten en hun creatieve flair. Combineer moedig contrast patronen in een schema, harmoniseer de eclectische mix met verschillende schalen van print en een of twee aardende gemeenschappelijke tonen om alle patronen bij elkaar te brengen. De kunstenaars van Bloomsbury schilderden niet alleen hun muren, maar ook hun meubels. Mix grootschalig wand decor met kleinschalige decoratieve details om speelse lagen te creëren.

 

 

 

2. Combineer ruiten en strepen

De twee favoriete patronen van iedereen worden gecombineerd voor deze leuke nieuwe trend die de klassieke ruit en streep combineert met kleuren voor het nieuwe seizoen.

 

Mix en match patronen in verschillende schalen om de juiste balans te creëren. In deze slaapkamer verzachten de fijn gedessineerde kussens en het dons het effect van de strepen en ruiten op de muur en het bed.

 

 

 

3. Schuif naar gesculpteerd meubilair

Zorgvuldig samengestelde displays van welgevormde figuren en organische vormen staan ​​centraal en creëren rustig drama in neutrale ruimtes. Zoals de opvallende meubels en verlichting in deze woonkamer laten zien, kan sculpturaal mooi en nuttig zijn. Voor degenen die van keramiek houden, groepeer stukken achter glas of op een bescheiden muurplank. Gebogen en welgevormde meubels en vaten trekken de aandacht en nodigen je blik uit om door de ruimte te dansen.

 

 

 

4. Wees duidelijk met je primaire palet

We houden van deze weloverwogen trend die interieurs een artistiek tintje geeft door twee primaire kleuren te gebruiken tegen een gedempt palet. Hier is een statement lamp met een grote persoonlijkheid de perfecte manier om kleur in een bestaande neutrale ruimte te brengen. En zo’n levendige kleur helpt een stuk zich te onderscheiden van de rest.

 

In grotere ruimtes krijgen houten meubelen en natuurlijke jute vloeren een nieuw leven met een vleugje heldere primaire kleuren.

 

 

 

 

 

5. Transporteer jezelf naar warme oorden met een muurschildering

Interieurs versieren met maximaal escapisme, tropische wandbekleding vol levendige patronen en dromerige schilderkunstige taferelen zijn precies waar interieurs dit jaar naar hunkeren. Met huistrends als deze kom je het jaar wel door!

 

 

 

6. ‘Rustiek Vogue’ – een verfijnde uitvoering van cottagecore

Deze look is een publiekstrekker, aantrekkelijk voor iedereen die van modern comfort in huis houdt, maar ook wat karaktervolle details in zijn woonruimtes wil injecteren. Het werkt ideaal in huizen die al een aantal interessante kenmerken hebben, zoals zichtbare balken, originele vloerplanken of paneeldeuren, maar kan evengoed opnieuw worden gemaakt met een weloverwogen balans van oude en nieuwe stukken die in harmonie samenwerken.

 

Teruggewonnen hout is het kernmateriaal dat deze look bij elkaar houdt – zoek naar unieke stukken met veel nerf en textuur, in plaats van items die perfect zijn afgewerkt.