In en Out Living
Image default
Woning en Tuin

Gemak in de zomer

Het is weer zomer en de mensen gaan weer naar buiten. Gasten komen over de vloer en er worden lekker drankjes gedaan in het zonnetje. Als het helemaal feest is dan wordt vaak ook nog de barbecue aangestoken. Dit resulteert vaak in een hoop heen en weer geklep voor de gastheer of gastvrouw tussen keuken en tuin. Als je ruim woont is dat vaak geen probleem, maar als de ruimte in je tuintje wat schaarser is dan kan dat lastig zijn. In dit blog helpen we je op weg naar de oplossing.

Manieren om een deur vast te zetten

Deuren zijn handige dingen, ze houden buiten wat buiten moet blijven en laten naar binnen wat naar binnen moet. Nadeel is wel dat dat ding altijd in het scharnier zit en dus ook altijd op dezelfde plek hangt. Daarbij hangt hij ook nog los, waardoor hij alle kanten op slingert. Hierdoor wil je hem vaak vastzetten. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een haakje aan de muur waar ze hun deur aan vastzetten. Het probleem is alleen wel dat wanneer je iets achter die deur hebt staan, je weer het probleem hebt dat die deur alle kanten op kan.

De deurvastzetter

Hiervoor is de deurvastzetter uitgevonden. Een deurvastzetter is eenvoudig aan de onderkant van een buitendeur te schroeven. Zo kun je eenvoudig je deur in iedere positie vast zetten. Dat werkt zo: Met een knop die je met je voet kunt bedienen kun je een metalen stang laten uitveren totdat die de grond raakt. Een goede deurvastzetter doet dit met voldoende kracht om daarna niet meer van plek te verschuiven. Dit komt mede door de rubberen voet die aan de onderkant zit en voldoende grip heeft om niet meer van plek te komen.

Wees voorbereid op buiten

Als je een deurvastzetter voor je buitendeur zoekt is het raadzaam om rekening te houden met alle weersomstandigheden waar een deurvastzetter mee te maken krijgt. Hoewel je een deurvastzetter vaak aan de binnenkant van de deur monteert, kan een deurvastzetter op de buitendeur met allerlei weersomstandigheden te maken krijgen. Daarom is het aan te raden om voor een deurvastzetter voor de buitendeur van RVS te gaan.

Natuurlijk wil je voor je deurvastzetter wel topkwaliteit. Koop daarom je deurvastzetter buitendeur bij een echte slotenmaker. Bij Toplock.nl bieden we deurvastzetters van topmerken Dulimex en Dictator voor een scherpe prijs en kunnen we jou van goed advies voorzien.

 

https://www.toplock.nl/deurbeslag/deurvastzetters