In en Out Living
Image default
Particuliere dienstverlening

De levensduur van zonnepanelen

Volgens de meeste zonne-installateurs is de huidige geschatte levensduur van een zonnepaneel 35-40 jaar, wat overeenkomt met de levensduur van de meeste hoogwaardige dakbedekkingsmaterialen voor woningen. De meeste fabrikanten raden echter aan om hun panelen te vervangen wanneer de efficiëntie van het paneel onder de 80% daalt – meestal rond de 25 tot 30 jaar – wat veel langer is dan de geschatte terugverdientijd voor uw fotovoltaïsche investering in zonne-energie.

Snel veranderende, maar toch eenvoudige technologie

In de afgelopen jaren hebben technologische veranderingen geleid tot een aanzienlijke verlaging van de productiekosten en winst in de efficiëntie van het paneel, waardoor hun levensduur is verlengd. Omdat het primaire materiaal van een zonnepaneel glas is en geen bewegende delen heeft, is het risico dat uw panelen het begeven voordat hun geschatte levensduur is bereikt, zeer laag.

Verlengt de levensduur van uw panelen

Zonnepanelen vereisen zeer weinig onderhoud en zorg om correct te werken. Er zijn echter weinig dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u de levensduur van uw panelen maximaliseert.

  1. Selecteer een vertrouwde en ervaren installateur. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar een juiste installatie en installatie zal ervoor zorgen dat uw panelen met maximale efficiëntie werken en hun levensduur verlengen.

  2. Houd uw panelen schoon en vrij van vuil. Misschien denkt u: heeft zonnepanelen wassen zin? Niet alleen kunnen vuil en puin de werkzaamheid van uw panelen op korte termijn beperken, maar ze kunnen ook de algehele levensduur van de panelen zelf beïnvloeden. Meestal helpt de regen uw panelen schoon te houden, maar u kunt er ook voor kiezen om uw panelen jaarlijks schoon te spuiten met uw tuinslang. Bovendien zorgt het weghouden van boomtakken en ander vallend puin van uw dak ervoor dat uw panelen lang meegaan. U kunt hier meer lezen over het onderhoud van uw panelen.

  3. Bewaak de zonnepanelen opbrengst van uw panelen. Dankzij de vooruitgang in de paneelbewakingstechnologie kunnen eigenaren de prestaties van het paneel volgen en vergelijken met een simpele muisklik. Dit helpt u ervoor te zorgen dat uw panelen aan hun verwachte prestaties blijven voldoen. 

 

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/garantie-zonnepanelen