In en Out Living
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij wilt weten over verkeerskegels

Alles wat jij wilt weten over verkeerskegels

Wanneer je veel onderweg bent, heb je ze vast al wel eens gezien: verkeerskegels. Bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden of bij iemand op een groot erf of boerderij worden verkeerskegels gebruikt. Het kan ook zijn dat je geen benul hebt over wat verkeerskegels zijn en waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Geen probleem! In deze blog leggen we je uit wat verkeerskegels precies zijn en waarvoor jij ze kan gebruiken. Lees daarom snel verder als je graag meer wilt weten over verkeerskegels! 

 

Wat is een verkeerskegel?

Verkeerskegels worden gebruikt om een weg of gebied af te zetten. Ze worden bijvoorbeeld ingezet bij wegwerkzaamheden of bij sportevenementen. Ze zijn vaak rood of oranje van kleur en bevatten reflecterende strepen, zodat ze ook in het donker goed zichtbaar zijn voor weggebruikers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren (naast rood en oranje). Wist je dat er ongeveer 140 miljoen verkeerskegels op de wereld zijn? Een onmisbaar product dus! 

 

Waar kan je een verkeerskegel voor gebruiken?

Verkeerskegels zijn multi-inzetbaar. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt door stratenmakers om de weg af te zetten, door boeren op hun erf om een put te markeren en bij sportevenementen om te waarschuwen voor hardlopers. Ook worden ze door bijvoorbeeld de ANWB gebruikt als er een auto met pech langs de snelweg staat en ze deze auto moeten verslepen. Eigenlijk kun je ze in heel veel situaties, waarin je een waarschuwing wilt geven, gebruiken. 

 

Eisen aan een verkeerskegel

Een verkeerskegel mag niet zomaar gebruikt worden in het verkeer. Er zijn namelijk bepaalde eisen verbonden aan de verkeerskegel zelf, maar ook aan het gebruik ervan in het verkeer. Om een verkeerskegel op een juiste manier te gebruiken is het aan te raden om hier goed onderzoek naar te doen. Zo loop je niet de kans op het maken van een overtreding! 

 

Waar kan ik verkeerskegels aanschaffen?

Denk jij nu: een verkeerskegel heb ik nodig! Dan ben je bij Traffic Safety Systems op het goede adres. Zij verkopen verkeerskegels in verschillende soorten en maten. Neem daarom snel een kijkje op hun website! Ook als je er niet helemaal uitkomt kan Traffic Safety Systems je helpen met het maken van een goede keuze. Ze hebben namelijk als 25 jaar expertise in alles wat met verkeer te maken heeft! 

 

https://www.trafficsafetysystems.eu/