In en Out Living
Image default
Horeca

3 Beste Waterkokers van 2022

Een waterkoker is ideaal om te hebben in de keuken. U kunt er gemakkelijk en snel een kopje thee mee zetten, maar u kunt ook water aan de kook brengen voor in de pannen om zo wat gas te kunnen besparen. Wij zetten de drie beste waterkokers van 2022 op een rij.

Siemens TW86103P

De Siemens TW86103P is een dubbelwandige waterkoker welke als beste uit onze test van 2022 is gekomen. Hij is van metaal, heeft een kooktijd van maar 120 seconden en zelfs een warmhoudfunctie om uw water op temperatuur te houden. Daarnaast is het ook mogelijk om de temperatuur geheel naar wens in te stellen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de perfecte groene of witte thee maken op de juiste temperatuur.

Het enige nadeel is zijn prijs. De Siemens TW86103P kost rond de €100, maar gelukkig is hij redelijk vaak te vinden tussen de waterkoker aanbiedingen.

SMEG KLF05BLEU

Als het gaat om design, dan staan de waterkokers van SMEG zeker aan de top. Gekookt water blijft enorm lang warm vanwege de dubbelwandige behuizing, en is vanwege zijn metalen behuizing ook een stuk duurzamer. Hij heeft een 360 graden draaibare voet waardoor u gemakkelijk de kan terug kunt zetten na het intappen.

Ze hebben echter een inhoud van maar 0,8 liter wat een stuk minder is dan de gemiddelde waterkoker. Dit is ongeveer genoeg voor maar drie kopjes thee.

Inventum CBW010

Heeft u een wat minder budget, dan is de Inventum CBW010 misschien wel iets voor u. Hij heeft een ruime inhoud van 1,7 liter en is van metaal wat uw water lang warm houdt. Echter heeft hij geen speciale warmhoudfunctie wat waterkokers uit het duurdere segment wel bieden. Hij heeft wel een uitneembaar kalkfilter, welke makkelijk schoon te spoelen is onder de kraan.