In en Out Living
Image default
Kopen huren verhuizen

Wonen in Amsterdam is geweldig! Tips van Makelaar Amsterdam

Wonen in een bruisende hoofdstad van een provincie of land is heerlijk als je een beetje van rumoer houdt, maar ook de mensen die van stilte houden zijn hier op hun gemak tegenwoordig. Niet elke plek van een hoofdstad is een drukke regio en zal daarom een hele hoop mensen gelukkig kunnen maken met een leuk huis of flat. Met het heerlijke Amsterdam is het niet anders. Een pand aan de grachten van de binnenstad, of juist een flatje aan de rand van de stadsgrens, een wereld van verschil. 

De binnenstad

Je houdt van spanning, een beetje rumoer en veel gezelligheid? Dan zit je in de binnenstad van Amsterdam meer dan goed. Hierin is niet alleen het winkelhart van de stad gevestigd, maar omdat het ook een toeristen trekpleister is, zul je er veel culturen tegenkomen. Veel mensen bezoeken de belangrijkste punten van de binnenstad, zoals het Anne Frank huis en Madame Tousaud voor de geschiedenis van de stad en wassen beelden museum. Het is er altijd druk en er is altijd wat te doen, maar ook daar is rust te vinden als je een beetje van de paden afwijkt waar het toerisme komt. Je HOEFT natuurlijk niet altijd in het drukke gedeelte te zijn waar de bekende musea, winkels en bezichtigingen zijn. Kijk je wat verder dan de routekaartjes die op elke hoek te vinden zijn, zul je ook in het midden van Amsterdam een rustig parkje of pleintje kunnen vinden waar het heerlijk wonen is. Hier is een ruim aanbod aan appartementen of woonhuizen te vinden die goed geprijsd zijn. Een makelaar uit Amsterdam kan je alles vertellen over deze “geheime rust” plekjes. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Bijleveld.

De buitenwijken

Huis kopen in Amsterdam, maar toch liever niet in de binnenstad? Vanzelfsprekend dat in buitenwijken wat goedkopere woningen kunt vinden als het hart van de stad. Dit hoeft niet altijd heel negatief te zijn. De huiselijkheid van een volksbuurt of juist volksflat kan heel knus zijn en zeker aan te raden om eens naar te kijken als je in Amsterdam wilt vestigen. 

De buitenwijken kenmerken zich door de overdadig aanwezige Amsterdamse “vibe” maar ook rust, meer groen in de straten en meer cultuur in de samenleving, wat zeker geen slechte gedachte is. De samenhorigheid van de buurten in de buitenwijken heeft juist in de binnenstad plaatsgemaakt voor toerisme en als je daar niet naar op zoek bent, maar wel in Amsterdam wilt wonen, dan is dit de plek die jij zoekt om te gaan wonen. 

De conclusie Amsterdam heeft alles. Van een bruisende, altijd levende binnenstad tot een bijna soevereine rust en cultuur overdosis in de randwijken van de stad. Er is geen plek in Nederland waar je deze twee woonverschillen zo dicht bij elkaar hebt zitten en dit trekt veel verschillende mensen aan. Je moet er van houden, maar als je een van deze personen bent, zal dit absoluut de laatste plek zijn waar je een huis koopt of huurt. Ga je binnenkort verhuizen en op zoek naar iets wat je nu niet hebt? Kijk zeker naar Amsterdam!

 

http://www.bijleveldmakelaardij.nl/