In en Out Living
Image default
Woningen

Welke verschillende bedden zijn er eigenlijk?

Boxsprings zien we steeds vaker voorbij komen, ze nemen een groot gedeelte van de kamer in maar zien er geweldig uit. Maar wat maakt deze boxspring zo populair tegenwoordig? Het aantal strakke huizen en inrichtingen neemt toe en daar is dit bed perfect voor, een luxe uitstraling in simpele kleuren die perfect matchen met de omgeving. Naast het uiterlijk brengt een boxspring ook een hoop ligcomfort mee, de meeste versies kunt u van hoogte en positie veranderen precies naar hoe u het best ligt. Deze bedden variëren geweldig van prijs, instapmodellen beginnen vanaf zo’n 500€ maar wil u in het luxere segment een bed kopen, dan zal de prijs snel boven de 2000€ en hoog daarboven schieten. 

Comfortbedden

Deze bedden hebben de meeste van ons vroeger ook gehad, dit zijn de modellen die alles behalve op een boxspring lijken. Metalen of houten constructies zijn de meest voorkomende. Deze bedden zitten daarom op gebied van prijs ook een stuk lager dan andere bedden. Kort gezegd zijn dit stapelbedden voor de gebruikers die niet al te veel geven om ligcomfort. Juist omdat dit soort bed in zoveel verschillende soorten en maten beschikbaar is zal dit bed met vrijwel elk interieur een match hebben.

Opklapbedden en slaapbanken

Voor de huishoudens onder ons die niet van zo’n gigantisch bed in de slaapkamer houden hebben we ook nog 2 goede opties, opklapbedden en slaapbanken. Om te beginnen met de opklap bedden, deze bedden zijn praktisch in gebruik en schelen een heleboel ruimte want na het inklappen hangt het bed verticaal tegen de muur, dan klinkt het van te voren alsof u tegen de onderkant van een bed aankijkt maar daar zijn genoeg opties voor om dingen eraan te hangen, te plakken of te bevestigen. De slaapbanken hebben zoals de naam het zegt een dubbele functie, een bed om op te chillen en om op te slapen. Deze slaapbanken hebben in de meeste gevallen een uit vouw of uitrolbaar stuk aan de onderkant van de bank, waardoor er een lang stuk ontstaat om op te slapen, ideaal voor de studenten onder ons!