In en Out Living
Image default
Huisdieren

Wel of geen homeopathie

Homeopathie is een manier voor mensen die geen vertrouwen hebben in de algemene genezende middelen of geen resultaten krijgen van normale geneesmiddelen om toch hun pijn te verzachten. Deze mensen vertrouwen op het gelijksoortigheidsbeginsel, wat inhoudt dat een stof die bepaalde symptomen veroorzaakt een ziekte kan genezen die die symptomen vertoont. Wanneer deze stof wordt opgelost in water en steeds verder verdunt wordt, zouden de genezende eigenschappen van de stof over moeten worden gedragen op het water. 

 

Mensen kunnen bewust de keuze maken om te kiezen voor de normale geneeskunde of voor alternatieve geneesmiddelen zoals homeopathie. Dieren hebben deze keuze niet. Dieren kunnen evengoed allergisch zijn tegen bepaalde stoffen in alledaagse geneesmiddelen of op andere manieren ziek worden door de geneesmiddelen die normaal gesproken worden toegeschreven. Daarom is er nu ook homeopathie voor katten en homeopathie voor honden, zodat ook dieren de mogelijkheid krijgen om voor natuurlijke geneesmiddelen te gaan in plaats van de mainstream geneesmiddelen.

 

Er is veel kritiek op homeopathische middelen, omdat homeopathie geen erkende genezende werkingen heeft en bekend staat als pseudowetenschap. De meeste mensen zijn van mening dat het oplossen van kruiden en eventuele andere stoffen totaal geen invloed heeft op de eigenschappen van het water waarin het wordt opgelost. Desondanks is de handel in homeopathische middelen erg actief en dan het meest in Europa en Azië, aangezien de oorsprong van homeopathie bij een Duitser ligt en de principes van homeopathie al eeuwen geleden in Azië zijn ontstaan.

 

De reden dat er toch zo veel mensen vertrouwen op homeopathie voor henzelf en voor hun huisdieren is dat er toch genoeg verhalen zijn waarin sprake is van miraculeuze genezingen en haast onmogelijke opknappingen. Of dit nou aan het placebo effect, een soortgelijk effect, een volkomen ander effect of toch aan de overdraging van de genezende krachten van de kruiden op het water, het schijnt in sommige gevallen zowel mensen als dieren te helpen en als homeopathie dat voor elkaar kan krijgen, zal het vast niet al te slecht zijn.

 

https://www.organimal.nl/